DIN MENING: Stor debat om kontanthjælp på Facebook

(© Colourbox- arkiv)

Debatten raser på DR Nyheders Facebook-side. For skal kontanthjælpsmodtagere arbejde for pengene eller ej?

- Rigtig god ide!, skriver Daniel Prehn. - Det er god socialdemokratisk politik at bede dem, der ikke umiddelbart kan finde et arbejde, om at give en hånd med ude i samfundet. Der er brug for dem.Men alle er ikke enige.- Lav rigtige jobs med rigtig løn og lad folk beholde deres selvrespekt, for intet er mere fornedrende end at blive udnyttet! Kontanthjælpsmodtagere er også mennesker!, skriver Janni Grahn.

Deabt: "Dum i arbejde" versus "noget for noget"

Diskussionen er der, fordi beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i dag melder ud i Jyllands-Posten, at kontanthjælpsmodtagere, der er klar til at tage et job, skal i fremtiden arbejde for pengene.

Her løfter hun altså en flig for, hvordan udspillet til den kommende kontanthjælpsreform kommer til at se ud.

I korte træk går kommer det til at betyde, at de jobklare kontanthjælpsmodtagere på 30 år og derover bliver sendt ud i arbejde, hvis de ikke efter et halvt år selv har fundet et job.

Der er også lagt op til, at kontanthjælpsmodtagerne enten selv skal finde arbejde i private virksomheder via praktikordninger eller løntilskudsjob eller i kommuner som de såkaldte nyttejob - og i et nyttejob kan man blandt andet rydde sne, feje og slå græs.

Hvad mener du? Deltag i debatten herunder.

Facebook
Twitter