DR udfordrer vanetænkningen

Kan man blive opløftet og inspireret af nyheder? Ja, mener vi i DR Nyheder, der har sat sig for at udfordre vores egen og vort fags journalistiske vanetænkning.

Af Ulrik Haagerup, nyhedschef i DR

Kan man blive opløftet og inspireret af nyheder?

Ja, mener vi i DR Nyheder, der har sat sig for at udfordre vores egen og vort fags journalistiske vanetænkning, som sommetider udelukkende får os nyhedsjournalister over hele verden til især at fokusere på konflikter, dramaer, skurke og ofre.

Det gør, at nyhedsmedier sommertider kan blive en deprimerende oplevelse, når selv nok så relevante og væsentlige død, ulykker, krige og historier fra hjemlige og globale brændpunkter bliver redigeret sammen i en nyhedsudsendelse eller en avis.

Definitionen på en nyhed er afvigelser fra normalbilledet. Og ikke mindst i krisetider har verden brug for, at vi fortæller hinanden historier, der peger fremad.

For verden er også muligheder, glæde og mennesker, der gør noget, vi andre kan lære af.

Vi kalder fænomenet konstruktive nyheder.

Det er historier, der også fokuserer på løsninger og ikke kun på problemer. På muligheder - ikke kun på begrænsninger. På inspiration - ikke blot på registrering. Det er påstanden om, at en god historie ikke behøver at være en dårlig historie.

Det er ikke et fravalg af kritisk journalistik eller et forsøg på at blive tandløs. Tværtimod.

Men i DR øver vi os i også at vinkle på det konstruktive. Og vi tager gerne imod din hjælp:

Fortæl os dine gode historie; Send os en mail på 1212@dr.dk og lad os sammen inspirere Danmark til en bedre fremtid.

Facebook
Twitter