Dr.dk's læsere: Acceptér dig selv!

Accepter din krop, som den er, og lad være med at fylde den med botox og silicone. Det er den overvejende holdning fra brugerne på dr.dk, når de kommenterer og debatterer kropsidealer.

Det er ok ikke at ligne en fotomodel. Men det er også ok at gøre lidt ud af sig selv. Det mener flere DR-brugere. (© Colourbox)

Accepter din krop, som den er, og lad være med at fylde den med botox og silicone. Og hvis du træner, så gør det med måde.

Det er den overvejende holdning fra brugerne på dr.dk, når de kommenterer og debatterer kropsidealer på dr.dk/krop.

Anledningen er temaet "Krop", som netop nu kører på DR, hvor der sættes fokus på danskernes holdning til deres kroppe.

Er vi gået for langt

I artiklen "DIN MENING Er vi gået for langt i jagten på den perfekte krop?" debatterer brugerne, om vi er gået for langt i vores kropsdyrkelse, når crossfit, botox og plastiske operationer er blevet helt almindeligt.

Flere brugere opfordrer til, at man bare er sig selv, eller som brugeren Kristine skriver: "Vær dog dig selv, mand":

- Jeg synes simpelthen at skønhedsidealet er kørt op af medier, modelbureauer osv. og mænd. Ja, mænd! Alle har en mening om hvordan en kvinde skal se ud. Og falder kvinden lidt udenfo........ Vær dog dig selv, mand.

OK at gøre noget ud af sig selv

Det er dog ikke fordi, at man bare skal lade stå til, mener Poul Madsen:

- Både mænd og kvinder skal gøre noget ud af deres krop. Både a.h.t. eget velbefindende, men også a.h.t. den seksuelle tiltrækning... Vedligeholdende træning er ok, men ikke styrketræning. Løb, svømning og anden fysisk udfoldelse er ok, men så snart man begynder på piller, steroider og kirurgiske indgreb er grænsen overskredet.

Brugeren Asger mener dog, at plastikoperationer kan være ok, men at det mentale skal være i orden:

- Man skal holde sig for øje at al skønhed kommer indefra. Et par justerede bryster virker kun hvis en person som nu holder mere af livet eksisterer bag dem og har opnået en varig mere harmonisk tilstand.

Brug eller misbrug?

Per Hansen mener, at det er et spørgsmål om brug eller misbrug:

- Det er jo den evigt tilbagevendende diskussion omkring brug og misbrug. Når noget bliver ekstremt er det som oftest udtryk for et misbrug og de bagvedliggende årsager til misbrug.

Niels mener, at det er et spørgsmål om vores normalitetsbegreb:

- "Normalitetsbegrebet" er med kroppen som så meget andet et udtryk for et dominerende gennemsnit (de ca. 60% af en demografisk gruppe, som ligger i midten).

Du kan se debatten herunder. Du er meget velkommen til at deltage.

Facebook
Twitter