Efter dødsfald: Efterskole ramt på ny af meningitis

En elev er død og yderligere en er smittet med meningitis på fynsk efterskole. Alle elever og lærere sættes nu i forebyggende behandling.

To gange på kort tid har den frygtede sygdom meningitis ramt Efterskolen ved Nyborg.

4. januar døde en 16-årig elev af sygdommen, da han var hjemme på juleferie, og i fredags fik endnu en elev konstateret den frygtede hjernehindebetændelse.

Fik pludselig høj feber

- Eleven blev pludselig meget syg og fik høj feber, og det viste sig, at det var meningitis, siger forstander Keld Schmidt.

Den smittede elev kom hurtigt i behandling og er nu uden for fare. Han får heller ingen mén af sygdommen.

Alle på efterskolen skulle have været af sted på skitur i denne uge, men den er nu aflyst, og både elever og lærere er sat i forebyggende antibiotika-behandling:

- Vi har aflyst skituren, for vi har ikke mod på at stå et eller andet sted på en motorvej med en meget syg elev. Vi har sendt eleverne hjem den næste uges tid for at få ro på tingene og få eleverne hjem til deres forældre, siger Keld Schmidt.

Chokerede elever

Både elever og lærere er chokerede over udbruddet af meningitis.

- Eleverne har selvfølgelig været rystede. Men de har faktisk taget det pænt omstændighederne taget i betragtning, siger forstander Keld Schmidt.

Da den 16-årige elev døde i juleferien var vurderingen, at han var blevet smittet, efter han var taget hjem på juleferie. Derfor blev kun de 20 elever, som fejrede nytår med den nu afdøde elev, sat i forebyggende behandling og ikke hele skolen.

Meget lille risiko nu

Og når der er givet forebyggende behandling - så behøver man som udgangspunkt ikke at være specielt bekymret for flere tilfælde af sygdommen, det forklarer embedslæge Jan Greve, der dog ikke kommenterer på det konkrete tilfælde - men udtaler sig generelt om sygdommen.

- Hvis man har et barn, der sygt, så skal barnet til lægen. Men risikoen for, at der er yderligere tilfælde, når der er givet antibiotika-behandling, burde ikke være større end den er for alle andre, siger Jan Greve.