Eks-spions forgiftede datter: Jeg bliver stærkere hver dag

Den 33-årige Julia Skripal blev udsat for et giftangreb midt på åben gade i England.

Et udateret foto af Julia Skripal, der nu er i bedring efter at være udsat for et nervegiftangreb i Salisbury. (© Scanpix)

For hver dag, der går, skrider det helbredsmæssigt fremad for den 33-årige Julia Skripal, der i sidste måned blev udsat for et giftangreb i den sydengelske by Salisbury.

- Jeg vågnede for over en uge siden og er glad for at kunne fortælle, at jeg får det bedre for hver dag, der går. Jeg er taknemlig for den interesse, I viser mig, og de mange ønsker om god bedring, jeg har fået.

- Der er mange, jeg kan takke for, at jeg er i bedring og vil især gerne fremhæve borgerne i Salisbury, som hjalp mig og min far, da vi var svækkede, lyder det i beskeden.

Her takker hun også hospitalspersonalet på Salisbury District Hospital, og slutter af med at bede offentligheden om at respektere hende og familiens ønske om at få lidt fred.

- Jeg er sikker på, I forstår hvordan hele den her situation er en smule forvirrende, så jeg håber, at mens vi forsøger at komme os, vil I respektere respektere mig og min families privatliv.

Giften var ved hoveddøren

Julia Skripal blev sammen med sin far, den tidligere russiske spion Sergej Skripal, fundet livløs på en bænk i den sydengelske by den 4. marts.

Sergej Skripal i 2006, inden han flyttede til London fra Moskva. Han har været indlagt siden giftangrebet 4. marts. (Foto: YURI SENATOROV © Scanpix)

Scotland Yard efterforsker i øjeblikket giftangrebet på Sergej og Julia Skripal i det, de kalder en af de mest omfattende og komplicerede efterforskninger.

Politiet er af den opfattelse, at parret blev udsat for giften ved kontakt med deres hoveddør i hjemmet i Salisbury.

Den internationale organisation for bekæmpelse af kemiske våben, OPCW, er i øjeblikket ved at undersøge gifttypen, som den britiske regering mener, stammer fra gruppen Novichok, der blev udviklet af sovjetisk militær.

Ifølge den britiske regering er det mest sandsynligt, at Rusland står bag angrebet.

Russerne har dog nægtet enhver involvering i giftangrebet, som har kastet landene ud i en større diplomatisk krise.

Som reaktion har over 25 lande både i og udenfor EU samt Nato meddelt, at de er klar til at udvise mere end 150 russiske diplomater, mens Rusland vil sende et tilsvarende antal diplomater fra de respektive lande ud af Rusland.

Danmark udviser to russiske diplomater, og Rusland gør gengæld ved at udvise to danskere fra ambassaden i Moskva.

Facebook
Twitter
Emner: