Farvel til Dansk Røde Kors

Generalsekretær i Dansk Røde Kors Jørgen Poulsen bekræfter, at han stiller op for Ny Alliance ved det kommende folketingsvalg. Han er parat til et farvel til Røde Kors, hvis han bliver valgt.

Jørgen Poulsen er kandidat til folketingsvalget. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Generalsekretær i Dansk Røde Kors Jørgen Poulsen kaster sig nu ind i valgkampen for Ny Alliance. Han har fået orlov fra Røde Kors til 13. november.

MediaLinks:

Hvis Jørgen Poulsen bliver valgt til Folketinget, regner han ikke med at kunne fortsætte som generalsekretær.

- Jeg mener ikke at det er foreneligt, at Røde Kors har en generalsekretær, der samtidig er medlem af Folketinget. Men det vil jeg overlade til bestyrelsen, siger Jørgen Poulsen.

Sønderjysk kandidat

Jørgen Poulsen ventes at stille op i Sønderjylland.

- Jeg går efter konstruktive løsninger og værdier i stedet for at smudse hinanden til, siger Jørgen Poulsen til DR Nyheder.

En af Ny Alliance mærkesager er at få lukket alle landets asylcentre - bortset fra et enkelt modtagelsescenter. Jørgen Poulsen skal altså kæmpe for at få lukket de centre, som han selv driver som generalsekretær for Dansk Røde Kors.

Har tidligere forsøgt sig hos CD

- Skurken er jo de lange ventetider på asylcentrene. Jeg er enig i, at der skal gøres noget for de mennesker, som ikke kan sendes ud af landet, siger Jørgen Poulsen.

Jørgen Poulsens politiske ambitioner er ikke nye. Før valget i 2005 var han tæt på at blive opstillet for Centrum Demokraterne, skriver Jyllands Posten. Han meldte dog fra i sidste øjeblik, da tsunamien i Asien krævede hele hans opmærksomhed.

Dansk Røde Kors bestyrelse har besluttet at udnævne sekretariatschef og stedfortrædende generalsekretær Preben Søgaard Hansen til konstitueret generalsekretær.

Facebook
Twitter