Festen er slut i Ny Alliance

De sidste øl er ved at blive drukket. Overfrakkerne er ved at finde deres ejere i garderoben. Nu går turen hjem for støttere i Ny Alliance. Festen er slut.

Overraskelsen er stor hos Ny Alliance, og smilet er skævt. (Foto: Simon Knudsen © Scanpix)

Klokken er 00.05De sidste øl er ved at blive drukket. Overfrakkerne er ved at finde deres ejere i garderoben. Nu går turen hjem for støttere i Ny Alliance.Musikken spiller stadig, men festen er slut. Planen for mange er at tage hjem og ikke videre til Christiansborg.

Naser Khader ankommer til valgfest mandsopdækket af presse- og PET-folk (Foto: Maria Benedicte Stove © DR)

- Det er ærgerligt, at vælgerne ikke anerkender, at det faktisk er Ny Alliances politik, der har været i centrum i valgkampen. Det er en skam, at det så ikke er os, der rykker, siger Camilla Bartholdy, der stillede op som kandidat.I krogene går snakken om et eventuelt tillægsmandat, som muligvis går til enten Charlotte Engell eller Morten Bay. Morten Bay tror ikke længere på sig selv, men ser Charlotte Engell som vinder af det mandat.Klokken er 23:00Endelig kommer Naser Khader ind fulgt af et jubelbrøl. Han nærmest presses i rekordfart op af trappen. Jublen vælter ham i møde. Og endnu mere da han tager sin mor med op på scenen.Lidt tidligere på aftenen var en Dansk Folkepartis storsmilende leder Pia Kjærsgaard på tv-skærmene. Det vækkede hovedrysten hos Ny Alliance.Morten Bay strøg gennem menneskemængden i retning mod baren med ordene:- Fire år mere med idioterne.De vil have DFSalgschef Malou Aamund stiller også op for Ny Alliance, det går lidt op og ned med hendes chance for at komme ind i Folketinget. Sikkert er det dog, at partiet ikke fik så mange mandater som først antaget.- Vælgerne fik en chance for fornyelse, men hvis danskerne vil have Pia Kjærsgaard, så er det jo det, de vil, siger Malou Aamund.

Naser Khader ankommer til valgfest mandsopdækket af presse- og PET-folk (Foto: Maria Benedicte Stove © DR)

- Jeg kommer jo fra erhvervslivet, og jeg mener det er sundt med mere intelligent indvandring og det bliver sværere, hvis Pia Kjærsgaard har vetoret, siger Malou Aalund.- Vi får ikke de reformer, som er vigtige for at skabe velfærd for de kommende generationer. Det går ud over vores internationale omdømmme, siger hun.Klokken er 22.15Overraskelsen står malet i ansigterne hos Ny Alliance. Fra at være tungen på vægtskålen er partiet nu nærmest uden magt.- Vi er overraskede. Vi havde regnet med at gå sammen med Venstre og De Konservative udenom Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, siger en skuffet Leif Mikkelsen.- Det er en helt ny situation, som vi nu må drøfte, siger han.Klokken er 21.45Ayda Khader sidder med sin mor og to brødre og venter på Naser Khader. De har nærmest ikke set ham de sidste tre uger. Men nu håber de på et gensyn.- Jeg kender ikke nogle her. Vi kender bare Naser. Vi håber selvfølgelig, at han klarer sig godt. Men jeg interesser mig ikke særligt meget for politik.- Naser er den eneste i familien, som har den interesse, forklarer Ayda Khader, søster til partiformanden for Ny Alliance, med et smil.Klokken er 21.15Spidskandidat i Vestjylland Leif Mikkelsen ser ikke ud til at komme ind i Folketinget for Ny Alliance, men den frafaldne venstremand synes stadig, at valget er spændende.

Naser Khader ankommer til valgfest mandsopdækket af presse- og PET-folk (Foto: Maria Benedicte Stove © DR)

- Vi er stadig tungen på vægtskålen. Det er det helt afgørende. SF kan ikke bruges deres sejr til noget. Men vi kan bruges vores mandater, forklarer han til DR-Nyheder.- Det rækker nok ikke til, at jeg kan komme ind, men jeg valgte selv min kreds, det sted jeg bor, så det kommer ikke bag på mig, siger han. Nu ser han frem til at hjælpe til på den økologiske gård, som hans søn har arvet efter ham.Så ankommer generalsekretæren fra Dansk Røde Kors Jørgen Poulsen. Gensynsglæden mellem de to spidskandidater er stor, og der bliver krammet og joket. Sammen forsvinder de to op i baren.Klokken er 20.45Naser Khaders mor og søster ankommer til Pink i centrum af København. Pressefolkene haster hen til dem. Men to vil ikke udtale sig.Det vil musikeren Sasha Dupont derimod gerne. Hun tabte sin mand i garderoben fortæller hun. Det er gemalen Morten Bay, som stiller op for partiet. Dog ikke så langt oppe på listen.- Jeg har selvfølgelig stemt på min mand, som den gode kone jeg er. Men det er ikke styrkende for et parforhold, at manden går ind i valgkampen. Der er mange valgmøder og arrangementer om aftenen.- Og det bliver dejligt at få min mand tilbage, sukker Sasha Dupont inden hun forsvinder i menneskemængden.Klokken er 20.25Der er røde, hvide, blå balloner og pressefolk alle vegne på den nyåbnede rock'n roll bar "Pink" i Gothersgade i København, hvor Ny Alliance har valgt at holde deres valgfest.Alle venter på folketingskandidaterne.

Naser Khader ankommer til valgfest mandsopdækket af presse- og PET-folk (Foto: Maria Benedicte Stove © DR)

Også Marianne Sand og Camilla Brochstedt, der begge arbejder for to af partiets nuværende folketingsmedlemmer, Leif Mikkelsen og Inge-Lene Ebdrup. Et arbejde med hjerteblod fortæller de.Rygtet svirrer, at "chefen", som de kalder Leif Mikkelsen, er ved at være på trapperne.- Det er stedet, hvor man bør være, fordi man skal støtte for at modvirke blokpolitikken. Partiet kan gøre en forskel. Vi var med til at starte helt på bar bund. Vi vidste ikke engang, hvor politikkerne skulle sidde i Folketinget, fortæller Marianne Sand.Med hjerteblodDe to medarbejdere kommer begge fra faste jobs hos Venstre, men blev grebet af stemningen, da Ny Alliance blev dannet. De to meldte sig ind i partiet og meldte sig på banen i sekretariatet.Lige nu sunder de sig efter aftenens storslåede buffet. Specielt artiskoksalaten med rejer, der smagte fantastisk, men var tilsat store mængder hvidløg.De sidder i sofakrogen og ser med på tv-skærmen bagved dem, mens de lader to store fadøl slukke tørsten.- Det er en mærkelig følelse. Vi meldte os ind uden at kende politikken. Det er vores hjerteblod, men vi kæmper også for vores egen overlevelse. Vores levebrød, fortæller veninden Camilla Brochstedt.

Facebook
Twitter