Hør dronningens vindersang her

Fire læsere har skrevet et vers til til DRs kongelige fødselsdagshyldest. Hør den smukke sang af DR Underholdningsorkestret og Annette Heick.

Fire lyttere har skrevet et vers hver til dronning Margrethes fødselsdag. Hør hendes smukke vindersang her. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Maibrit, Flemming, Niels og Birgit kan med rette være stolte af sig selv. De vandt DRs store konkurrence om at skrive et fødselsdagsvers til dronning Margrethe i anledning af hendes 70 års fødselsdag. Læs deres vers nederst i artiklen.

Verset skulle skrives på melodien 'Det er i dag et vejr'. Den er netop nu blevet offentliggjort, og vindersangen kan høres her.

Den musikalske jury, bestående af sangskriver Martin Brygmann og pianist Nikolaj Koppel, udvalgte de fire til at have skrevet de allerbedste vers af alle de indsendte.

Imponerende resultat- Vi synes, de fire vers er utrolig smukke og supplerer hinanden godt. De står også godt i kronologisk rækkefølge, så der er et tidsforløb. Det er især imponerende, når de er fra fire forskellige, siger Martin Brygmann.

De fire vindervers blev afleveret til chefdirigent Michael Bojesen fra DR Underholdningsorkestret, som har arrangeret en smuk hyldestsang med de fire vindervers, som er fremført af Annette Heick.

Hør vindersangen her og se resultatet og udvælgelsen i Aftenshowet i aften på DR1.

De fire vindervers på melodien: Det er i dag et vejr...

1. I Danmark er hun født, der har hun rod En prægtig kvinde, mor og overho'd Halvfjerdsindstyve år nu snart er gået, I al sin gerning har hun meget sået Margrethe, dronning, lykken er dig godBirgit Lauridsen, Højbjerg

2. Hun drømte sig en særlig drøm en nat, Hun bar en dragt, af forår, let og glat. Med solens strålevæld forkyndtes morgen Hun trådte frem for os, stærk midt i sorgen, Den nye dronning af de danskes landFlemming Rasmussen

3. Vor dronning er en gave for vort land Og der er meget, majestæten kan kostumer hun kreerer til balletten lancier beherskes også på stilletten regenten hun har hjerte og forstandMaibrit Friis Lund, Gredstedbro

4. En herlig dag hvor glæden i os bor Vi hylder vores fødselar i kor. Med visdom, kløgt og charme hun regerer, og dejlig kunst til folket hun leverer, Vor dronning hun er hele Danmarks morNiels R. Danielsen, Grejs (Vejle)

Facebook
Twitter