Retsmøderne i Susan sagen startede den 7/2-2000. Her kan du følge udviklingen i sagen, efterhånden som afhøringerne skrider frem.

Mandag 7/2-2000:
Den anklagede 51-årige mand bedyrer gentagne gange sin uskyld. Politiets vigtigste materiale er sæd- og blodspor, der peger kraftigt på den anklagede som gerningsmand. Anklager Erik Merlung bliver ikke færdig med sin afhøring, som fortsætter tirsdag.

Tirsdag 8/2-2000:
-Nu har jeg konfronteret dig med meget stærke dna-beviser, der peger på dig. Kan du virkelig stadig holde dig selv fri for anklagerne, spurgte anklageren statsadvokat Erik Merlung bombastisk ved retsmødets start.

Torsdag 10/2-2000:
Den myrdede Susan Rasch Ipsen kunne være fundet tre dage tidligere, hvis ikke et familiebesøg var kommet på tværs. Det kom også frem, at den sigtede 51-årige mand tidligere havde benyttet det kælderrum, hvor liget af Susan Rasch Ipsen blev fundet.

Fredag 11/2-2000:
En lang række vidner kunne i Landsretten berette om, at de fredag aften den 29. maj 1998 så den ti-årige Susan Ipsen, der senere blev fundet myrdet og skændet i et kælderrum i Tranumparken i Brøndbyerne. Men det strider ikke med anklagerens teori.

Mandag 14/2-2000:
Nye analysemetoder gør det meget sandsynligt at sæd- og blodprøver fundet på Susan Rasch Ipsens lig stammer fra den tiltalte 51-årige mand. Det kom frem, da det første af en række ekspertvidner blev afhørt 14/2. Med de nye analysemetoder er sandsynligheden steget fra 1:2000 til 1:100000.

Tirsdag 15/2-2000:
Trods overvældende DNA-beviser nægter den 51-årige mand sig fortsat skyldig. Anklager Erik Merlung valgte derfor at afhøre ham igen, blandt andet for at konfrontere den tiltalte med nye DNA analysers meget høje sikkerhed for at manden havde været i kontakt med Susan Rasch Ipsen. Den tiltalte nægter sig fortsat skyldig, og mener at han burde kunne huske det, hvis han havde slået en lille pige ihjel.

Torsdag 17/2-2000:
Efter to uger i retten er både anklager og forsvarer nu færdig med deres afsluttende procedurer i sagen om den myrdede Susan Rasch Ipsen. Anklager Erik Merlung konkluderede, at der er kraftige indicier mod den anklagede nu 52-årige mand. Der ventes dom i sagen i morgen.

Fredag 18/2-2000:
Efter en kort votering fandt retten den 52-årige Lars Lee Leif Anborg-Nielsen skyldig i drabet på Susan Rasch Ipsen. Efter skyldsspørgsmålet var fastlagt afsagdes dommen som helt i overensstemmelse med tidligere pigemord. lød på fængsel på livsstid.