DR nyheder - forside
Kontakt nyhedsredaktionerne
 NEJ TIL INTEGRATION  
En gruppe unge muslimer i Danmark går stik i mod strømmen. De vil ikke have integration. De arbejder for genoprettelsen af den islamiske stat. Ganske vist ikke i Danmark, men her er de i gang med en omfattende informationskampagne. 


Hizb-ut-Tharir deler løbesedler ud efter en fredagsbøn i Islamisk Trossamfund

Gruppen hedder Hizb-ut-Tharir, og er egentlig et parti - bare ikke i Danmark. Her i landet laver de kun informationsarbejde, blandt andre indvandrere.
 
Frihedsparti
Hizb-ut Tharir er arabisk, og betyder direkte oversat frihedspartiet, eller befrielsespartiet. 

"Navnet udtrykker partiets mission. Nemlig at befri den muslimske verden fra alle de vestlige tanker og koncepter og livsstil." siger Fadi Abdullatif, der er talsmand for gruppen i Danmark.

Han mener, at man skal se anderledes på spørgsmålet om integration. 

"Hvad angår muslimer her, så stiller vi først et spørgsmål: Er det nye hjemlands normer og system, livsanskuelse og idealer - er de sande? er de sande for ethvert menneske? Er de universelle? Eller er de falske - menneske- opfundne eller forkerte?" Spørger han.  

"Hvis de er sande skal man adoptere dem. Det gælder ikke kun dem der har valgt et nyt hjemland. Nej det gælder ethvert menneske. Hvis de ikke er sande, så man skal ikke adoptere dem. Det er lige meget, om man er borger eller udlænding", siger Fadi Abdullatif.

Fadi Abdullatif mener altså ikke, at det er et spørgsmål om muslimer skal integreres eller ikke integreres. Han mener, det er et spørgsmål om de værdier og systemer det vestlige samfund bygger på. Ifølge ham er der nemlig kun en sandhed - nemlig den islamiske lære.

Hør Fadi Abdullatif om integration.

Hør hele interviewet med Fadi Abdullatif.
Man kan læse mere om
Hizb-ut Tharir på deres
hjemmeside.

Løbesedlerne er både på dansk og arabisk.

Islamforsker Jørgen Bæk Simonsen anslår at Hizb-ut Tharir tæller omkring 60-70 aktive personer i Danmark.
Hør hans vurdering af gruppen.