Arkiv: Indholdet på disse sider opdateres ikke længere - oplysningerne kan derfor være forældede.
Nyhedshistorie for Viborg Amt
Amtsborgmester Bent Hansen ser for første gang ud til at kunne blive borgmester i et ikke-borgerligt amtsråd. . Socialdemokratiet er nemlig gået 1 mandat frem og har nu 12, og de radikale og SF har fået 1 hver. Det giver i alt 14 mandater, og det er nok til en borgmesterpost. . Venstre bliver stående på 9 mandater og Dansk Folkeparti er gået et enkelt frem til 2. De konservative er gået 1 tilbage til 2 og Fremskridtspartiet er gledet helt ud.


Indbyggertal: 233681
Areal: 4122 km2
Skat: 12.5 %
Borgmester: Bent Hansen
Partifarve: A
Adresse:
Amtsgården
Skottenborg 26
Postboks 21
8800 Viborg
Tlf 87 27 17 00
Fax 86 62 39 33

Radioavisen har spurgt 1100 lokale politikere, hvad de mener om en lang række områder.
Blandt andet om de genopstiller, hvor meget tid de vil bruge på valgkampen, hvad deres holdning er til amter, integration og folkeskole samt hvorledes de vil prioritere mellem forskellige politiske sager.

Rundspørgen og det materiale der ligger til grund for indslagene er meget omfattende. Vi har udvalgt nogle af svarene, som du kan læse her.


Borgmesteren i Viborg amt blev Bent Hansen - Socialdemokratiet

 KL. 00:54   Antal vælgere: 179.460.  Stemmepct.: 85.7% 
Viborg Amt
 Parti   Stemmer   Pct.   +/- Pct.  Valgte   +/- 
 A  61.359   41,2     4,2  12   1 
 B  4.499   3,0    -0,6  1   0 
 C  12.321   8,3    -4,2  2   -1 
 D  574   0,4    -0,1  0   0 
 F  7.306   4,9    -0,6  1   0 
 O  9.800   6,6     1,3  2   1 
 Q  3.806   2,6    -0,1  0   0 
 V  42.975   28,8     0,5  9   0 
 Z  3.747   2,5    -1,2  0   -1 
 Ø  966   0,6    -0,1  0   0 
 L  1.655   1,1     1,1  0   0 
 P  44   0,0     0,0  0   0 
 Ialt: 149.052      27   
Listeforbund: 
Valgforbund : (BFØ), (CV), (DQ), (OZ)

Valget kort: Viborg Amt og de 17 kommuner
21. november 2001 13:00 - Viborg Amt

- I Viborg Amt bliver Bent Hansen for første gang borgmester i et ikke-borgerligt amtsråd. Socialdemokratiet er nemlig gået et mandat frem og har nu 12, og de radikale og SF har fået et hver. Det giver i alt 14 mandater, og det er nok til en borgmesterpost.

- I Bjerringbro bliver det sandsynligvis Grundfos-direktør, Poul Vesterbæk, der kommer til at stå i spidsen for kommunen. Venstre gik frem med to mandater, og har dermed ni.

- I Fjends har borgmester Svend Aage Jensen bevaret sit flertal i kommunalbestyrelsen. Venstre er nemlig også denne gang rendt med flertallet -otte ud af de 15 mandater.

- I Hanstholm er Socialdemokratiet, med borgmesterkandidat Ejner Frøkjær i spidsen, gået to mandater frem til fem og er dermed det parti, der har fået størst fremgang. Det betyder, at Ejner Frøkjær nu vil gå efter borgmesterposten og håber at kunne tage den fra de Konservative, der er gået et mandat tilbage.

- I Hvorslev er det stadig Venstre, der sidder i borgmesterstolen. Men det er en ny mand, Kurt Andreasen, der betræder embedet.

- I Karup lykkedes det ikke for Dansk Folkepartis Christian H. Hansen at blive borgmester - selv om partiet gik frem fra to til fire mandater. Borgmester bliver socialdemokraten Kjeld Merstrand, og han slår altså den nuværende venstre-borgmester, Svend Jørgensen.

- I Kjellerup tror Venstres Hans-Jørgen Hørning selv på, at han kan blive siddende. Venstre er gået frem til syv mandater, mens Socialdemokratiet har beholdt sine syv mandater. Dermed bliver det endnu engang Land- og Bylisten med to mandater, der bestemmer hvem der får borgmesterkæden.

- I Morsø Kommune er Socialdemokratiet og borgmester Egon Pleidrup Poulsen gået frem med et mandat fra otte til ni. Også Venstre er gået frem - med hele fire mandater til otte. Fremskridtspartiet er gået et mandat tilbage til tre. Partiet står ellers stærkt på Mors takket være landsformanden Aage Brusgaard. Både Brusgaard og Pleidrup Poulsen mener, at fintællingen kan ændre resultatet og afgøre, hvem der bliver borgmester.

- I Møldrup bliver borgmester Gunnar Korsbæk siddende mindst fire år endnu. Venstre har nemlig fået et stort flertal og sidder alene på ni ud af de 15 pladser.

- I Sallingsund bliver kommunalbestyrelsen slanket fra 15 til 13 medlemmer fra årsskiftet. Og det betyder, at både Socialdemokratiet og Venstre mister hver et mandat. Nuværende borgmester Erik Krogh Kristensen fra Venstre modtog ikke genvalg, og der er endnu ikke fundet en ny borgmester.

- I Skive bliver socialdemokraten Per B. Jeppesen ny borgmester - efter fire år med konservativt styre. Han har opbakning fra SF og Det radikale Venstre. Tilsammen har de tre partier et flertal på 11 mandater.

- I Spøttrup hedder den nye borgemester Peder Christensen - han hører til Socialdemokratiet og afløser Venstres Anne-Lise Vestergaard, der ikke kunne udnytte sine seks mandater til at beholde posten.

- I Sundsøre bliver venstre-borgmester Flemming Eskildsen siddende på borgmesterstolen de næste fire år.

- I Sydthy er venstres Arne Hyldahl ny borgmester, selv om partiet mistede to mandater. Den nye Sydthy Listen, som består af frafaldne fremskridtsfolk, fik et godt valg med 3 mandater.

- I Thisted regner venstre-borgmester Kaj Kristensen med at fortsætte på sin plads de næste fire år - selv om aftalen først falder på plads i eftermiddag.

- I Tjele bliver den nye borgmester fundet ved to-tiden. Hvis fintællingen flytter fem stemmer fra Tjelelisten til Venstre, så har partiet fået otte mandater, og dermed flertal alene. Den nydannede Tjelelisten farer direkte ind i byrådet med hele 25 procent af stemmerne, og hvis Venstre ikke har flertal alene, er de øvrige partier enige om at vælte borgmester Steffen Andreassen.

- I Viborg bliver den socialdemokratiske borgmester, Johannes Stensgaard, siddende. Hans parti gik frem fra ni til 11 mandater, og har dermed absolut flertal.

- I Aalstrup blev den frafaldne venstre-kvinde, Rigmor Sandborg fra fælleslisten Østlisten, den store vinder med tre mandater. Venstre har nu kun seks mandater, og borgmester Per Bisgaard fra Venstre erkender, at borgmesterposten er tabt.

Også socialdemokratisk borgmester i Hanstholm
Folketingsmedlem bliver på prædikestolen
Flere borgmestre på plads
Borgmesterklub i amtsråd
Ny borgmester vil stramme op
Kjellerup: Borgmesteren fortsætter
Aalestrup: Rigmor Sandborg ny borgmester
Bud på et nyt amtsråd i Viborg
Bredt samarbejde
Flertal uden om borgmester
Fintælling afgør valg til Viborg Amt
Morsø: Pleidrup tager en tørn mere
Viborg Amt delvist på plads
Top 10 for borgmestre
Libaneser valgt
Ny borgmester klar
Morsø: Borgmesteren fortsætter
Thisted: Erik Hove Olesen (A) ny borgmester
Sallingsund: Jens Jørn Justesen (V) ny borgmester
Sandsynligt borgmesterskifte i Tjele

Tilbage til forsiden
Bornholms amt
Frederiksberg kommune
Frederiksborg amt
Fyns amt
Københavns amt
Københavns kommune
Nordjyllands amt
Ribe amt
Ringkjøbing amt
Roskilde amt
Storstrøms amt
Sønderjyllands amt
Vejle amt
Vestsjællands amt

Viborg amt

Århus amt

Oppe på Kommunen
Om amtet, kommunen og dig
Et DR-tema til unge op til kommunalvalget

Test din viden om det lokale selvstyre. Prøv dagens quiz


Prøv gamle quizzer
Besøg DR Nyhederne Online

Læs mere om Folketingsvalget

Valget i Viborg amt dækkes af DR Midt & Vest.