Højdepunkter


 

Hvilke modehuse identificerer Mary sig med?
19. april 2004 14:59

Vil Mary Donaldson blive spurgt om hvilke modehuse hun identificerer sig mest med? Hun er jo tydeligvis glad for Karl Lagerfeld og Tom Ford.

Jeg synes det er lidt mærkeligt, at Mary Donaldson har valgt en brudekjoledesigner, der senest har arbejdet for Valentino, da Valentinos stil jo ikke matcher hvad vi hidtil har set den kommende kronprinsesse i.

Hvis Mary Donaldson havde ønsket, at en designer som Karl Lagerfeld eller måske Miuccia Prada skulle designe brudekjolen og den pågældende designer rent faktisk accepterede, ville kongehuset da tillade det - både med henblik på økonomi og tradition?

(Anders Chr. Madsen)
Uffe Frank

Uffe Frank har tidligere designet tøj for dronning Margrethe
Foto: Helle Thomsen, © Scanpix

Lotte Freddie: Tøjet, som jeg tror du hentyder til, er syet af danske designere. Kent Fredin blandt andet. Mary Donaldson er også glad for Julie Fagerholt, Malene Birger og Britt Sisseck.

Jeg synes ikke, det er mærkeligt, at Uffe Frank er valgt som designer af brudekjolen, tværtimod mener jeg det er lidt af en genistreg. Der er valgt en dansk designer men ikke en, der vil skabe brødnid, misundelse og konkurrence, som det kunne have gjort med valg af en hjemlig designer. Det er lidt af et Salomonisk valg, en Kraka-løsning - dansk, men alligevel ikke.

Uffe Frank har en fin baggrund ved at have været hos Valentino - som skaber nogle af de smukkeste brudekjoler i verden - og hos Armani, som er enkelhedens mester. Jeg er sikker på, at hvis Mary havde ønsket Karl Lagerfeld - som også skaber meget smuk haute couture for Chanel - kunne hun antageligt få, hvad hun ønskede sig. Med mindre det ville blive alt for dyrt for det danske kongehus, som ikke rutter med pengene.

Jeg kan ikke forestille mig Miuccia Prada som designer af en officiel brudejole slet ikke en kongelig, det er hun ikke kendt for. Jeg ved ikke, om kongehuset tillader udenlandsk design, når det drejer sig om de store officielle begivenheder. Dronningen har hidtil foretrukket dansk design - sikkert både fordi det er nemmest og fordi det bør være dansk.

Men jeg kunne forestille mig, at Mary Donaldson, som kommer fra et sporty, afslappet land uden konger, dronninger, hof og stjernedesignere, ikke har tradition eller baggrund for indgående kendskab til italienske, franske og engelske modehuse. Hun bliver givet vejledt og hjulpet af dronningen, prinsesse Benedikte og prinsesse Alexandra plus diverse veninder.

I øvrigt skabte Uffe Frank dronningens gallakjole til hendes 60års fødselsdag. Han har designvirksomhed i Milano med blandt andet en brudekollektion til Japan.
Print artikel Send som mail
Seneste nyt
Mary og Frederiks gaver udstilles (13:29)
På bryllupsrejse uden pressen (16:42)
Kronprinsepar hjem til travl uge (18:42)
Brudens far: Jeg ved ikke hvor de er (21:44)
Mary bar Ingrids slør (15:52)
Tæt kapløb om seerne på bryllupsdagen (15:04)


Højdepunkterne
 
Se eller gense alle højdepunkterne fra det kongelige bryllup

Panorama
 
Oplev 360° kongelig vielse i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongelig brudevals i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongeligt bryllupstelt i vores samling af panorama-billeder

Mød Mary
 
Kom på besøg hos Mary på Tasmanien i DRs dokumentar om hende 

Festkjolerne
 
Moderedaktør, Lotte Freddie beskriver nogle af gæsternes kjoler ved det kongelige bryllup

Din Mening
Finder pressen Frederik og Mary på deres bryllupsrejse?
Ja
Nej
Ved ikke

Om afstemninger

 

Quiz

 
DRs fakta-indhold er udarbejdet i samarbejde med Nationalmuseet