Højdepunkter


 

Udsigt til fuldt hus ved Rock'n'Royal
7. maj 2004 12:53
Brett Anderson
Brett Anderson fra Suede er en af de mange kunstnere, der skal optræde ved Rock'n'Royal
Foto: Maria Hedegaard,  © Scanpix
Der er udsigt til fuldt hus i Parken når danske og udenlandske rockgrupper hylder det kongelige brudepar med Rock'n'Royal fredag den 7. maj.

De skal spille:
Anders Blichfeldt
Black Rebel Motorcycle Club
Bounce
Brett Anderson
D-A-D
Jokeren
Lars H.U.G.
Led Zeppelin Jam
L.O.C.
Outlandish
Pernille Rosendahl
Powderfinger
Rob Tognoni
Safri Duo
Sanne Salomonsen
Steen Jørgensen
Thomas Helmig
Tivoli Bolero-ensemble
TV-2
DR RadioUnderholdningsOrkestret
Rock 'n' Royals session-band
Rock 'n' Royal-koret

Mens Parkens grønsvær har lignet en byggeplads, har omkring 60 musikere været i fuld gang med at finpudse formen i Radiohusets studier, så en lang række bands fredag aften kan aflevere deres hyldest til det kongelige brudepar.

Koncerten, der har fået titlen Rock'n'Royal, har været planlagt gennem flere måneder. Der er kun knapt 1000 billetter tilbage. Dermed er der udsigt til, at den overdækkede nationalarena vil rumme omkring 40.000 tilskuere.

Red Barnet får stort overskud
Udover kronprins Frederik og Mary Donaldson kommer både prinsesse Alexandra og prins Joackim, statsminister Anders Fogh Rasmussen og en række ministre. De bliver budt velkommen af Parkens direktør, Flemming Østergaard, og Mimi Jacobsen, som er generalsekretær i Red Barnet.

Dermed kan Red Barnet, som er arrangør af Rock'n'Royal, formentlig se frem til et overskud på mellem to og fire millioner kroner.

Koordinator Leif Skov vil ikke gætte på overskuddet, før koncerten er veloverstået. Han garanterer dog, at der helt sikkert vil være reserveret 500 billetter til salg ved indgangen til dem, der først beslutter sig for at tage i Parken i sidste øjeblik.

- Der er selvfølgelig sjovt, hvis der bliver udsolgt, men det er ikke nogen katastrofe, hvis der mangler et par hundrede i at være fuldt hus. Det vigtigste er, at vi afholder en unik koncert til ære for brudeparret, siger Leif Skov, der er tidligere mangeårig chef for Roskilde Festival.

1200 mand på arbejde
Prisen for at arrangere koncerten ligger på omkring 12 millioner kroner, men en række sponsorer har betalt over halvdelen af det beløb. Alle indtægter derover går ubeskåret til Red Barnet, som kronprinsen er protektor for, og med knapt 40.000 betalende tilskuere ligger entreindtægterne på mindst ti millioner kroner.

Den store scene, hvor hvert band kommer til at optræde i 10-20 minutter, er blevet sat op med et baggrundstapet, der skal forestille en sammensmeltning af Utzons operahus i Sydney og en kongekrone.

300 mand har arbejdet på at få projektet stablet på benene, og på selve dagen vil der være omkring 1200 mand på arbejde for at få tingene til at glide.

Leif Skov opfordrer i den forbindelse publikum til at afsætte god tid til at nå frem til Parken, som slår dørene op klokken 17.00. Klokken 19.00 går det første band på scenen, og den tv-transmitterede koncert skulle efter planen slutte klokken 23.15.
Læs også 
Links 
Print artikel Send som mail
Seneste nyt
Mary og Frederiks gaver udstilles (13:29)
På bryllupsrejse uden pressen (16:42)
Kronprinsepar hjem til travl uge (18:42)
Brudens far: Jeg ved ikke hvor de er (21:44)
Mary bar Ingrids slør (15:52)
Tæt kapløb om seerne på bryllupsdagen (15:04)


Højdepunkterne
 
Se eller gense alle højdepunkterne fra det kongelige bryllup

Panorama
 
Oplev 360° kongelig vielse i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongelig brudevals i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongeligt bryllupstelt i vores samling af panorama-billeder

Mød Mary
 
Kom på besøg hos Mary på Tasmanien i DRs dokumentar om hende 

Festkjolerne
 
Moderedaktør, Lotte Freddie beskriver nogle af gæsternes kjoler ved det kongelige bryllup

Din Mening
Finder pressen Frederik og Mary på deres bryllupsrejse?
Ja
Nej
Ved ikke

Om afstemninger

 

Quiz

 
DRs fakta-indhold er udarbejdet i samarbejde med Nationalmuseet