- I 2012 slutter vi med et brag af en fest

Bornholms borgmester er helt uenig, at folket har manglet på Folkemødet. Det har været en kæmpesucces, men der er plads til forbedringer, erkender hun.

Bornholms borgmester kalder Folkemødet en kæmpesucces med plads til forbedringer. (Foto: Marie Hald © Scanpix)

Næste år skal Folkemødet rykkes nogle timer tættere på weekenden og slutte af med et brag af en fest lørdag aften. Det er i hvert fald oplægget fra Bornholms borgmester Winni Grosbøll, der har taget initiativ til arrangementet.

- Det kunne godt være en idé, at starte onsdag aften, og så køre hele torsdag, hele fredag, og hele lørdag, og så slutte med et brag lørdag aften. I stedet for at det bare sådan lidt fiser ud, siger hun.

- Så skal I også blive

I dag er flere af arrangørerne, medierne og politikerne taget hjem, og en del telte er allerede pillet ned, selvom Folkemødet først officielt slutter klokken 13.00. Derfor vil borgmesteren også holde alle deltagerne op på, at blive, selvom det er weekend.

- Grunden til, at vi lade det i hverdagene var jo, at vi frygtede at det ellers ville blive svært at trække politikere og organisationer til. Og vi kan jo også se, at de er taget hjem, nu hvor folk ellers har fri, som man har talt så meget om, siger hun.

Vokser i 2012

Winni Grosbøll lægger også op til at gøre Folkemødet mere komprimeret, så både arrangementer og deltagere ikke er spredt ud over så stort et areal, som det har været i år. Men samtidig er hun også sikker på, at arrangementet vil vokse til næste år.

- Det bliver et helt andet arrangement næste år. Mange arrangører har allerede booket lokaler til næste år, og dem, der har være repræsenteret af de lokale, sender hovedkontoret, siger hun.

Nej tak til Allinge-mødet

Men selvom der er plads til forbedringer, tøver borgmesteren ikke med at kalde Folkemødet en "kæmpesucces", og hun afviser kritikken af, at folket har været for fraværende.

- Det kan jeg slet ikke genkende. Der har været 8.500 mennesker forbi på de første tre dage, og det synes jeg da er flot, første gang man holder sådan et arrangement, siger hun.

Hun erkender dog, at hele arrangementet har været sårbart for netop den kritik, fordi det hedder Folkemødet.

- Det er klart, at hvis vi havde kaldt det Allinge-mødet, så havde vi lukket den flanke. Men vi vil gerne signalere, at det ikke er en bornholmerbegivenhed, men noget for hele landet, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter