00'ernes hit: Teenagernes chatforum Arto lukker

Arto lukker fordi hjemmesiden ikke længere er en rentabel forretning, fortæller en af ejerne af siden.

Chatsiden Arto var populær blandt teenagere især i 00'erne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Arto, som er en hjemmeside for børn og unge, lukker fra 1. juni 2016, fremgår det af hjemmesiden.

- Kopier dine billeder, beskeder m.v. som du måtte ønske at beholde og sørg for at få oprettet kontakt med dine venner på andre medier, hedder det.

Dermed er det slutningen på en æra indenfor danske sociale netværk, mener Morten Wagner, som er en af mændene bag it-virksomheden Freeway, der ejer størstedelen af Arto.

- Arto var jo Danmarks største hjemmeside tilbage omkring 2007-2008. Der havde vi over 800.000 aktive profiler, 100 millioner sidevisninger om måneden og over 80.000 mennesker online ad gangen, siger han.

- Det var det første store sociale netværk i Danmark, som ikke var en datingservice, så det er da en æra, som nærmest alle, der var unge for ti år siden, kender til.

Morten Wagner fortæller, at det hele tiden har været aftalen fra ejernes side, at man ville lukke siden, når den ikke længere var rentabel, og den tid er så kommet for Arto.

Wagner mener, at Arto er blevet overhalet af andre sociale medier som eksempelvis Facebook. Dårlig omtale i medierne grundet online mobning og pædofili har også gjort det svært for hjemmesiden, da den i løbet af årene har fået et dårligt ry i nogle kredse.

Sagen kort

  • Arto blev lanceret i 1998 af Morten Borg og havde sin storhedstid fra 2007 til 2009, hvor mange børn og unge fra ti år og op efter benyttede siden til at interagere med andre børn og unge via beskeder og billeder.

  • IT virksomheden Freeway ejer størstedelen af Arto og står også bag andre portaler som for eksempel Dating.dk og Trendsales.dk.

/ritzau/

Facebook
Twitter