10-20 supper og saucer hjemkaldes

Fødevarestyrelsen vil hjemkalde 10-20 supper og saucer med det kræftfremkaldende farvestof Sudan Rød. Direktøren for fødevareafdelingen mener dog ikke, at der er grund til stor bekymring blandt de danske forbrugere.

Mens det engelske firma Premium Foods trækker omkring 400produkter med det kræftfremkaldende farvestof Sudan Rød tilbage,regner Fødevarestyrelsen med, at den kun vil hjemkalde 10-20produkter i Danmark.

- Folk skal ikke skal være bekymrede over at have spistprodukter, der indeholder det kræftfremkaldende farvestof, sigerdirektør for fødevareafdelingen i Fødevarestyrelsen Henrik G.Jensen.

350 tilbagekaldte produkter( Word-dokument)Detbritiske fødevaredirektorat har offentliggjort en liste overtilbagekaldte fødevarer.Liste over fødevarer

Liste kommer senere i dag

Henrik G. Jensen understreger dog, at supper og saucer med SudanRød skal hjemkaldes så hurtigt som muligt.

- Det skal væk fra hylderne. Og så er den ikke længere, sigerhan til Radioavisen.

Fødevarestyrelsens liste over produkter, der skal trækkestilbage, fordi de indeholder den forurenede Worcester Sauce, kommersenere i dag.

Sudan 1 erfundet i visse chilli-pulvere importeret fra Indien samt i en rækkefødevarer indeholdende chillipulver.

Sudan 1 måikke anvendes til fødevarer, da det regnes forkræftfremkaldende.

Stoffetindgår i en gruppe af stoffer, der også omfatter sudan 2, 3 og 4,og som alle anvendes til farvning.

Stoffetanvendes blandt andet til farvning af tekstiler, maling ogskosværte.

Sudan rødeller sudan 1 hedder også phenylazo-naphthalenol og er en organiskforbindelse med en rød-gul farve.Sudan rød

I Fødevarestyrelsen ærgrer man sig over, at Premium Foods, derproducerer Worcester Sauce med det kræftfremkaldende stof, ikke hartjekket sine leverandører noget bedre.

Karolines Whisky Sauce trukket tilbage

Hos Arla Foods tog mejerigiganten i går konsekvensen af advarslenfra fødevaremyndighederne og bebudede, at den trækker KarolinesWhisky Sauce tilbage fra handlen.

Saucen indeholder Worcester Sauce, der udgør seks procent af detsamlede indhold.

Den kendte Worcestershire Sauce fra Lea and Perrins - den manoftest ser på barer i forbindelse med en Bloody Mary - er ikkeomfattet af advarslen.

Facebook
Twitter