100 aktivister nægter at vise id på vej til Sverige

Aktivisterne protesterer mod grænsekontrollen, fordi de mener, det er en forkert måde at håndtere flygtningespørgsmålet på.

På Nørreport Station var et par betjente mødt op. Aktivistgruppen gav nogle praktiske informationer, inden turen gik til Kastrup.

Cirka 100 aktivister fra gruppen Welcome to Denmark er netop nu mødt op i Københavns Lufthavn for at vise deres utilfredshed med id-kontrollen mellem Danmark og Sverige.

- En af målsætningerne er, at jeg kan få lov at kritisere indførelsen af id-kontrol og vise, at der en debat i samfundet. Det er civil modstand mod den måde, vi fører politik på i øjeblikket og den mangel på politisk vilje, der er til at håndtere flygtningekrisen, siger talsmand Line Søgaard.

I Københavns Lufthavn mødes danske og svenske aktivister for sammen at tage toget til Sverige.

- Når vi kommer frem til kontrollen, nægter vi at vise id. I stedet har vi printet nogle asylansøgninger ud, hvor vi vil vise, at der er en problematik i øjeblikket, hvis man ønsker at søge asyl på baggrund af id-kravet, siger Line Søgaard.

Welcome til Denmark mener ikke, at det er en privat aktørs ansvar at håndtere politiske beslutninger.

- Vi synes problemet er grænsekontrol generelt, og vi kunne godt tænke os, at man prøvede at udvise solidaritet og indgik i nogle europæiske løsninger og fordelte flygtninge på en solidarisk måde landene imellem, siger Line Søgaard.

DR Nyheder er i lufthavnen og følger aktionen.