1.000 dyretransporter politianmeldt: Minister sender folk på overarbejde

Miljø- og Fødevareministeren kræver redegørelse efter utilstrækkelig opfølgning af over 1.000 dyretransporter.

Jakob Ellemann-Jensen har bedt Fødevarestyrelsen om en redegørelse, efter mere end 1.000 dyretransporter har overtrådt loven siden 2015 (Arkiv). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Alt for mange dyr på samme lastvogn. Dyr, der er alt for lang tid undervejs og ikke får lov at hvile ud.

Flere end 1.000 dyretransporter, der fandt sted mellem 2015 til 2017, er nu blevet meldt til politiet, og Miljø- og fødevareministeren er ude med riven efter Fødevarestyrelsen, der ikke har skredet ind over for de ulovlige dyretransporter.

- Jeg vil gerne have et svar på, hvordan sådan noget kan ske, og hvad gør vi for at sikre, at det ikke sker igen. Det lader til, at man har konstateret ulovlighederne, men ikke fulgt op på dem, siger Jakob Ellemann-Jensen (V).

Mere end 1.000 brud på regler

Ifølge en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen er der tale om danske og udenlandske vognmænd, der har overtrådt EU-reglerne for transport af levende dyr. Indtil videre viser styrelsens egen gennemgang, at der siden 2015 er indsendt 26.000 logbøger til kontrol.

De viser, at flere end 1.000 transporter har overtrådt reglerne for transport af levende dyr uden Fødevarestyrelsen har slået ned på det efterfølgende.

- Det er dybt beklageligt, at vi ikke har fulgt op med sanktioner på et område, der er så vitalt for både dyrevelfærden og for sikring af fair konkurrence mellem vognmændene. Hvad årsagerne til den manglende opfølgning er, er vi nu i gang med at afdække, siger direktør i Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen.

Samtlige sager bliver nu politianmeldt, oplyser styrelsen. Ministeren har bedt Fødevarestyrelsen aflevere en redegørelse senest 6. juli.

Burde du ikke selv have styr på butikken som minister?

- Jo, det får jeg på denne måde. Det er derfor, der er nogle, der kommer senere på sommerferien - hvis de overhovedet kommer det. Jeg har bedt om en redegørelse, og dernæst tager jeg stilling til, hvad der skal ske, siger Jakob Ellemann-Jensen, der ikke vil komme ind på konsekvenserne, før redegørelsen foreligger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk