1000 mennesker danner fredsring om synagogen i Krystalgade

- Det er et signal om, at vi vil freden, siger arrangør.

Over 1000 mennesker er mødt op i København for at danne en fredsring om synagogen i Krystalgade. (Foto: © Simon Skipper / Scanpix)

Folk klappede, og stemningen var glad, da fredsringen omkring synagogen i Krystalgade klokken 14 blev dannet af omkring 1000 fremmødte.

De nåede hele vejen rundt om synagogen, hvor 37-årige Dan Uzan for en måned siden blev dræbt i terrorangrebet mod København.

I forvejen var det anslået, at der skulle 600 mennesker til at nå hele vejen rundt, og det lykkedes derfor uden problemer.

(Foto: © Simon Skipper / Scanpix)

Hvide roser og badges

De fremmødte fik udleveret hvide roser og badges, hvor der står 'Nej til had og frygt'.

https://twitter.com/lukascph/status/576736198112194560

- Det er et signal om, at vi vil freden, og at vi skal ræsonnere over, hvad der skete. Vi vil sende et klart signal om, at vi ønsker et fredeligt samfund i Danmark, siger intiativtager til fredsringen Niddal El-Jabri til Ritzau.

Blandt de fremmødte var også Dan Uzans far, Sergeot Uzan, som gik hele vejen rundt om fredsringen og takkede de mange mennesker, der deltog i markeringen.

- Det handler ikke om had og fordomme, men om menneskets hjerte, når de er samlede og gør noget for hinanden.

- Det er et håb for menneskeligheden og demokratiet, siger han.

https://twitter.com/cekicozlem/status/576743937760751616

'Modigt initiativ'

Initiativet til fredsringen vækker også glæde i det jødiske samfund. Det siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

- Initiativtageren har palæstinensisk baggrund, så det understreger, at det er et modigt initiativ. Det er den slags initiativer, der skal til, hvis vi skal konfrontere had og fordomme, så vi synes, det er et rigtig flot initiativ, siger han til Ritzau.

https://twitter.com/IdaAuken/status/576737790760718336

To mennesker blev dræbt den 14. februar, da den 22-årige gerningsmand Omar El-Hussein skød og dræbte to mennesker, først om eftermiddagen ved et debatarrangement på Østerbro og om natten foran synagogen i Krystalgade.