100.000 danskere er flyttet, fordi de var utrygge

Tre procent af danskerne er flyttet fra deres nærområde i de seneste 12 måneder, fordi de var utrygge ved at bo der.

Tre procent af danskerne er flyttet fra deres nærområde i de seneste 12 måneder, fordi de var utrygge ved at bo der. (© Colourbox)

Det kan være skræmmende at bo i et område, hvor der er indbrud, røverier eller narkohandel. Faktisk så skræmmende, at nogle danskere vælger at flytte på grund af kriminaliteten.

I følge en opgørelse, som Forsikring og Pension har lavet i samarbejde med Danmarks Statistik, så er 100.000 danskere flyttet gennem de seneste 12 måneder, fordi de ikke brød sig om at bo i det område, de boede i. Og det skyldes kriminalitet, forklarer konsulent i Forsikring og Pension, Riccardo Krogh Pescatori.

- Enten har de selv haft det inde på livet, eller også kender de nogen, der har, siger han.

Mange har selv oplevet kriminalitet

I alt flytter cirka 16 procent af danskerne hvert år, og undersøgelsen siger ikke noget om, hvorfor tre procent af dem, har følt sig utrygge, siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikring og Pension.

Men tallene viser, at de selv har oplevet forskellige former for kriminalitet.

Blandt dem, der er flyttet som en direkte følge af utryghed, har knap en femtedel været udsat for indbrud, en fjerdedel har været udsat for hærværk og ca en tredjedel har været udsat for tyveri.