109 læderveste indgår i sag mod LTF: Lagde stor bestilling hos jysk firma

Den forbudte bande - Loyal to Familia - drømte om veste som rockerne: De er nu bevis i historisk sag om opløsning af LTF.

Sådan cirka så de veste ud, som LTF bestilte, inden banden blev midlertidigt forbudt af politiet. Foto: Illustration

Flere læderveste fra banden Loyal to Familia (LTF) blev i dag vist frem i Københavns Byret.

Vestene er et vigtigt bevis i retssagen, hvor det skal afgøres om nørrebrobanden Loyal to Familia skal forbydes for altid.

Politiet mener, at vestene viser LTF som en forening med en fast struktur, fordi de har mærker med titler som ”præsident”, ”kaptajn” og ”sergeant".

Vestene blev konfiskeret i februar 2018 hos en midtjysk broderivirksomhed, som havde fået ordren fra den daværende krigsminister i Loyal to Familia.

I dag fortalte ejeren af virksomheden, at LTF-medlemmerne ønskede broderi og mærker til flere hundrede læderveste, og at han holdt flere møder med ledende bandemedlemmer.

- Der har været snakket om 250 veste. I første omgang var det 90-100, men tallene ændrede sig hele tiden opad. Så skulle der laves noget til Spanien og veste til Sverige, forklarede indehaveren af broderivirksomheden i retten.

'Mærkerne skal ligne rockernes'

Broderivirksomheden havde flere gange besøg af medlemmer fra LTF. De kom for at tegne skitser til vestene og for at godkende broderiet.

En af dem var bandens leder, Shuaib Khan.

- Jeg kan huske, at han hed Khan, for vi grinede af det, for det hedder min tante også, forklarede han med reference til, at navnet Khan på dansk lyder som ”Karen”.

Fik du indtryk af en rollefordeling for dem, der kom? ville anklageren vide.

- Ja, det var Khan, der bestemte. ”Mærkerne skal være lige så store, som dem rockerne bruger,” sagde han til mig.

Broderivirksomheden begyndte arbejdet med vestene i foråret 2017.

Indehaveren forklarede også, at han fik et depositum på 9.000 kroner for at sætte produktionen i gang, men at han mener at have omkring 80.000 kroner til gode for broderiarbejdet.

Lædervestene havde bandegrupperingen skaffet fra en producent i København. Det er uvist, hvad de har kostet.

Veste vist frem i retten

Rettens medlemmer kunne i dag ved selvsyn se og mærke lædervestene og de store mærkater, der blev produceret til dem.

Tre store flyttekasser med vestene blev nemlig kørt ind i retten.

Den første vest, der blev vist frem, havde titlen "El Presidente" og mærkatet "LTF World" på sig. Den var størrelse "Small" og tilhørte ifølge anklagerne i sagen Shuaib Khan, der var den øverste i banden - og den eneste med denne rang.

Mærkerne på vestene viste, hvilken rang medlemmerne havde i LTF, eller hvor de kom fra. Der var produceret mærker med flere danske bynavne, hvor LTF har haft afdelinger, men også ”Marbella” i Spanien samt ”Malmø” og ”Helsingborg” i Sverige.

Næsten 100 vidner

I sagen mod banden skal næsten 100 personer vidne – heriblandt flere betjente og ledende medlemmer fra banden.

En bandebetjent, der i flere år har arbejdet på Nørrebro, kunne i dag fortælle, at han i foråret 2017 havde en samtale med LTF’s leder Shuaib Khan om netop læderveste.

- Shuaib Khan fortalte, at nogen medlemmer i LTF havde overvejet at skaffe sig læderveste som i rockermiljøet, men at det ikke var ensbetydende med, at de skulle til at køre på motorcykler.

Flere andre betjente kunne også fortælle, at politiet i samme periode så antallet af bandemedlemmer tilknyttet LTF stige markant, og at banden åbnede flere nye lokalafdelinger.

I midten af 2017 var bandens medlemmer ifølge politiet 243, hvilket gjorde LTF til den største bande i Danmark.

Ved indgangen til 2019 var tallet 135.

Den historiske retssag om opløsning af banden LTF kører over mere end 30 dage. Der forventes først dom i august.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk