11-årig undgår bortvisning fra Hellebæk Skole

11-årig dreng, der kaldte sin lærer "pædo" på hjemmesiden Arto.dk, får lov at blive på sin skole. Helsingørs Borgemstere Per Tærsbøl mener at de har taget hensyn til begge parter.

11-årig dreng, der kaldte sin lærer "pedo" på hjemmesiden Arto.dk, får lov at blive på sin skole. Helsingørs Borgemstere Per Tærsbøl mener at de har taget hensyn til begge parter. (© DR)

En 11-årig dreng undgår at blive smidt ud af skolen for at kalde sin lærer "pædo" på hjemmesiden Arto.dk og placeres i stedet i en parallelklasse, oplyser familiens advokat Jan Schøtt-Pedersen.

Beslutningen om, at drengen alligevel ikke skal smides ud af Hellebæk Skole blev truffet mandag eftermiddag på et ekstraordinært byrådsmøde i Helsingør. Her omgjorde politikerne skolens oprindelige beslutning om at bortvise drengen.

- Både forældre og barn er selvfølgelig glade for, at han kan blive på skolen. Men når det er sagt, finder vi ikke, at det er den rigtige løsning, at han skal skifte klasse. Han er allerede straffet med en bortvisning og ved at han har været hele denne trædemølle igennem, siger Jan Schøtt-Petersen.

Hensyn til begge parter

Helsingørs borgmestere Per Tærsbøl, sagde efter byrådsmødet, at de har taget hensyn til begge parter.

- Det er en alvorlig sag. Det er ikke morsomt at eleven skriver som han gør. Men han er kun 11 år gammel og derfor har vi truffet den beslutning vi har gjort, så at drengen kan blive sit nærmiljø, siger han til TV-avisen.

Utilfreds med beslutningen

Skoleleder på Hellebækskolen Anders Kopping siger til Ritzau, at han tager byrådets beslutning til efterretning. Han vil sørge for, at drengen hurtigst muligt begynder i sin nye klasse.

Men han understreger, at han helst havde set, at politikerne havde fulgt hans indstilling om, at drengen skulle skifte skole.

- Noget af det værste en mandlig lærer kan blive udsat for, er rygtedannelser om pædofili. Det er en så grov beskyldning, at det ikke er rimeligt, at læreren nu skal møde eleven, siger Anders Kopping.

Facebook
Twitter