11 danskere reddet - sejlskib sunket

Den hollandske kystvagt reddede alle ombordværende, da sejlskibet Svartlöga sank ud for Holland.

Den hollandske kystvagt kom de nødstedte danskere til undsætning. (Foto: © Kustwacht Nederland, Kustwacht Nederland)

Den hollandske kystvagt måtte lørdag aften rykke ud og redde 11 passagerer fra den danske sejlbåd Svartlöga. Sejlbåden kæntrede efter et voldsomt vindstød.

Det fortæller bådens ejer og kaptajn, Henrik Grønborg til DR Nyheder på en mobiltelefon, som kun fungerer ringe efter en tur i Nordsøen.

- Vi blev ramt af en kraftig faldvind, der væltede skibet. Det blev simpelthen lagt ned. Vi havde ellers taget forbehold for den kraftige vind, men der var ikke noget at gøre, siger han.

De 11 danskere befandt sig på en redningsflåde 10 kilometer fra kysten, da de blev samlet op af den hollandske kystvagt. Alle ombordværende er i god behold, mens båden er sunket.

- Vi sendte en nødmelding til kystvagten og fik vores redningsbåd pustet op. Vi var ikke panik, men det var selvfølgelig en rystende oplevelse, fortæller Henrik Grønborg.

En halv time i redningsbåden

De 11 danskere var en halv time i redningsbåden, indtil de blev lokaliseret af en helikopter.

Helikopteren sendte en mand ned og undersøgte deres helbredstilstand, inden kystvagtens skib, samlede dem op.

Sejlskabet sank ud for den hollandske by Zandvoort. Ifølge det hollandske medie NOS var de 11 ombordværende danskere mellem 20 og 60 år.

Passagererne ringede til 112, og sagde, at de var "et sted udenfor Amsterdam", siger den hollandske kystvagt til NOS. Der blev også modtaget en nødmelding fra skibets radio, og et fly opfangede også et nødsignal og videregav det til lufthavnen Schiphol.

Under redningsaktionen blev der brugt to helikoptere og flere skibe fra kystvagten.

Danskerne var på vej fra hollandske Den Helder til belgiske Zeebrügge, da de blev ramt af det voldsomme vindstød.

Svartlöga er ejet af Henrik Grønborg og hjemmehørende i Aarhus Træskibshavn. Navnet Svartlöga stammer fra en lille ø i den stockholmske skærgård.