112-app klar så ingen tid spildes

Det kan koste vigtige minutter, når en anmelder til 112 ikke kender den præsice adresse. Det kan en gratis 112 app nu klare.

Alarmcentralen har ofte problemer med at sende ambulancer og brandbiler til den rigtige adresse, og derfor spildes vigtig tid. (Foto: Bo Bechsgaard)

Uden en præcis adresse har redningskøretøjerne svært ved at finde frem til tilskadekomne, og det kan koste liv.

Alarmcentralen oplever ofte, at en anmelder ikke kender adressen, eller at klappen går ned på grund af stress. Derfor blev det for et år siden besluttet at afsætte penge til udvikling af en 112 app, der kan sikre, at hjælpen kommer hurtigere frem.

App´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

Tilskadekommen i skoven

App'en gør det også nemmere at finde en tilskadekommen i skoven eller parken, eller andre steder, hvor den nøjagtige adresse ikke kendes.

90 procent af alle opkald til 112 sker i dag fra en mobiltelefon og over halvdelen af alle solgte mobiler, der sælges i dag, er smartphones med en indbygget GPS, der kan oplyse, hvor du står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112 App'en.

Den nye 112 App er ikke en erstatning for det normale opkald til 112. App'en er et supplement.