12-årige piger havde sex med tyske soldater

Ny forskning viser, at danske piger helt ned til 12-årsalderen havde sex med tyske soldater under 2. verdenskrig.

De såkaldte "tyskertøser" blev stillet til spot og spe i offentligheden. Det anslås, at der var 50.000 tyskerpiger i Danmark under 2. verdenskrig. (Foto: Douglas © Scanpix)

Ny forskning viser, at piger, der var helt ned til 12 år, havde seksuelle forhold til de tyske soldater, der opholdt sig i det besatte Danmark under 2. verdenskrig.

100 børneværnsrapporter fra de sociale myndigheder i Esbjerg er baggrunden for resultatet, og forskeren bag er forundret over, hvad hendes undersøgelser har vist.

- Jeg er overrasket over, at rigtig mange mindreårige piger havde seksuelle forhold til tyske soldater. Faktisk havde godt halvdelen af pigerne et forhold til en eller flere soldater, siger historiker Lulu Anne Hansen til Ritzau.

Forhadte tyskertøser

Piger, der havde forhold til tyske soldater under krigen, blev i folkemunde kaldt "tyskertøser".

Tyskertøserne var, ud over at være unge, også upopulære hos den øvrige befolkning. De blev ofte barberet skaldet og stillet til skue, mens der blev råbt ukvemsord som "feltmadras" efter dem.

- Tyskertøserne var voldsomt forhadte i samtiden, og den her gruppe af unge piger udgjorde roden til mange af frustrationerne, fordi pigerne flirtede så synligt i gadebilledet. Der var nærmest en dyrkelse af de tyske soldater blandt mange unge piger, siger Lulu Anne Hansen.

Historikeren mener i kraft af sin forskning ikke, at de unge piger fra Esbjerg fungerede som prostituerede og dyrkede sex for at tjene penge. Det ser nemlig ud som om, pigerne kom fra middelklassen.

Det anslås, at der var omkring 50.000 tyskertøser i Danmark under 2. verdenskrig.

Facebook
Twitter