12 personer er rejst fra Danmark til Sverige uden id

DSB undersøger nu, om personerne er rejst med deres tog.

Svensk politi har opdaget, at 12 personer er kommet ind i Sverige med offentlig transport - selv om de rejste uden gyldigt id. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den svenske Transportstyrelse skal nu undersøge, hvordan personer i 12 tilfælde er kommet fra Danmark til Sverige via offentlig transport uden den påkrævede id.

- Vi kan konstatere, at personer, som er rejst ind i Sverige, har manglet pas eller id, og det må udredes, hvordan de har fået lov til at rejse alligevel, siger Lars Förstell, pressetalsmand hos Politiet i Skåne.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilke transportører der af det svenske politi er blevet grebet i ikke at foretage den lovpligtige id-kontrol.

- Det er en oplysning, vi ikke ønsker at komme ud med. Når der pågår en undersøgelse, siger vi ikke, hvem vi anmelder, siger han.

DSB i dialog med svenske myndigheder

Hos DSB, der fragter passagerer til Sverige via tog og også via bus til Bornholm, siger pressevagten:

- Vi har fået henvendelse vedrørende syv afgange. Vi er i dialog med svensk politi om, hvad det er, de ønsker.

DSB og andre transportører risikerer bøder på op til 50.000 svenske kroner, hvis det viser sig, at togselskabet ikke har levet op til det såkaldte transportøransvar.

Det sker, efter at politiet i Malmø har anmeldt til den svenske Transportstyrelse, at transportører mellem Danmark og Sverige i 12 tilfælde i strid med reglerne har fragtet rejsende ind i Sverige uden lovlig id.

Transportører som for eksempel DSB risikerer en bøde på 50.000 kroner, hver gang de bryder reglerne om transportøransvar.

/ritzau/

Rettelse: Ritzau skrev i første omgang, at jurister hos DSB var i gang med at undersøge, om det er via tog, at personer er rejst fra Danmark og ind i Sverige uden at have fremvist den påkrævede id. Men pressevagten hos DSB oplyser, at DSB har fået henvendelse vedrørende syv afgange, og at DSB er i dialog med svensk politi om henvendelserne.