121 nye coronasmittede og et dødsfald i Danmark

Antallet af indlagte stiger med én til 24.

For anden dag i streg registrerer Danmark over 100 nye smittede. (Arkivfoto) (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Der er registreret yderligere 121 coronatilfælde i Danmark, viser de nye tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed fortsætter smitteantallet med at stige. I går viste tal, at der var registreret 112 nye smittetilfælde, mens tallet tirsdag var 77.

Det er den største daglige stigning i antallet af coronasmittede siden den 7. maj, hvor der blev tilføjet 124 nye smittetilfælde. Den største stigning under epidemien var 3. april, hvor 473 blev registreret som smittet.

Antallet af indlagte er det seneste døgn steget med én til 24, heraf er to på intensiv og i respirator. Der er sket ét dødsfald.

Aarhus står for 34 tilfælde på et døgn

Af de nye smittede er 41 ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted, mens Aarhus står for den næsthøjeste stigning med 34 smittede.

Netop i Aarhus holdt myndighederne tidligere i dag et pressemøde, hvor det blandt andet kom frem, at der indføres flere såkaldte hotspots, som politiet vil holde ekstra øje med, desuden vil der være mere politi i gaderne for at kontrollere, at folk ikke stimler sammen, og der vil fra i morgen igen blive genindført besøgsrestriktioner på byens hospitaler.

- Jeg vil gerne opfordre alle borgere i Aarhus og i virkeligheden i hele Danmark til at øge opmærksomheden. Det er en farlig virus vi har iblandt os, lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Noget af det vigtigste, understregede borgmesteren, er fortsat at huske på at holde afstand til hinanden. I situationer, hvor det ikke er muligt, skal aarhusianerne vænne sig til at bruge mundbind.

- Mundbind er en overvindelse. Men det er noget, vi skal vænne os til. Vi har ikke som kommune mulighed for at kræve, at man bruger mundbind i den kollektive trafik, men jeg vil kraftigt opfordre til at man bruger dem, siger Jacob Bundsgaard.

Han glæder sig over, at mange aarhusianere allerede har ladet sig teste.

- Det er forudsætningen for, at vi undgår en stor nedlukning, siger Jacob Bundsgaard.

Facebook
Twitter