1.257 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

Der er fem nye dødsfald med coronavirus det seneste døgn.

Mange danskere bliver i øjeblikket testet for coronavrius. Billedet her er fra Frederikshavn. (Arkiv) (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

1.257 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Dagens smittetal er baseret på 73.876 prøver.

Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

I går blev 1.297 registreret smittet med coronavirus, som var baseret på, at der var kommet svar på 79.304 prøver.

244 personer er nu indlagt på hospitalerne, det er 11 færre end i går. 39 af de indlagte er på intensivafdeling, og af dem ligger 20 i respirator.

Der er fem nye dødsfald med coronavirus det seneste døgn. Dermed er det samlede dødstal i Danmark på 778.

Positivprocenten stiger

Dagens smittetal består af prøver, der er taget på forskellige dage. Hvis man deler dagene op på testdato, kan man se, at tirsdag denne uge var dagen med det højeste antal nye smittede siden foråret.

Antallet af smittede kommer i høj grad an på, hvor mange der er testet. Derfor giver det mening at se på, hvor mange procent af de testede, der er registreret smittet.

Positivprocenten er i dag på 1,7, mens den var 1,6 i går.

Positivprocenten over tid er værd at holde øje med, for hvis den stiger, er det et tegn på, at der er mere smitte i samfundet, som man ville finde, hvis man testede mere.

I nogle uger har den ligget relativt stabilt og svinget under 2 procent. Det er højere end i sensommeren, men stadig relativt lavt sammenlignet med nogle af de hårdest ramte europæiske lande, hvor den har været oppe over 30 procent.

Fortsat høj smitte på Vestegnen

Det er stadig hovedstadsområdet og især den københavnske vestegn, der er hårdest ramt af coronasmitte. Albertslund har det højeste smittetal med 365 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

Men en del vestjyske kommuner har haft stigende smitte. Holstebro, Struer og Varde er nu også blandt de 10 kommuner med højeste smitte.

Det går til gengæld den rigtige vej i Nordjylland. I de 7 kommuner, der har haft særlige restriktioner, er der kun registreret 16 nye smittede i alt det seneste døgn.

Smitten er stadig meget udbredt. Alle kommuner i landet har haft nye smittede den seneste uge, og 97 af kommunerne ligger over myndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede pr. 100.000.

Facebook
Twitter