13 anholdt i sag om bestikkelse i Region Sjælland

13 er anholdt, blandt dem en ansat i Rigspolitiet. Mindst fem fremstilles i grundlovsforhør.

Blandt 13 anholdte for mistanke om bestikkelse af offentligt ansatte er medarbejdere i Region Sjælland. (Foto: Claus Würtzen © DR)

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi har anholdt 13 personer, herunder en medarbejder i Rigspolitiet, i en sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte.

Det er på baggrund af en anmeldelse indgivet af Region Sjælland, at politiet har sat gang i efterforskningen.

Sagen handler om mistanke om økonomisk forbindelse mellem offentligt ansatte og private leverandører af it til regionen.

Der holdes grundlovsforhør kl. 14 i Retten i Nykøbing Falster. Fremstillingen sker for lukkede døre. Her vil mindst fem personer blive fremstillet, oplyser politiet.

- Status lige nu er, at fem til seks personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Men vi er ikke færdige med afhøringerne af de sigtede, så det er muligt, at der bliver tale om flere, siger specialanklageren, siger specialanklager Søren Martin Jensen til Ritzau.

17 adresser er ransagetDe anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører.

17 forskellige adresser på Sjælland er blevet ransaget, og der er tale om lokaliteter, der tilhører Region Sjælland, Rigspolitiet, de to it-firmaer og private hjem.

Politiet har beslaglagt et betydeligt antal effekter herunder it-udstyr, og det skal nu undersøges nærmere for spor.

Politidirektør Lene Frank siger til DR, at sagen er meget alvorlig.

Region tavs om anmeldelse

Det er Region Sjælland, der har anmeldt sagen til politiet. Her er man indtil videre tavs om forholdet.

- Vi læner os op ad politiets efterforskning og er helt trygge ved, at der kommer en afklaring af, hvorvidt de anholdte har begået strafbare forhold. Vi vil nu give politiet arbejdsro og har for indeværende ikke yderligere kommentarer til sagen, siger it- direktør Per Buchwaldt.

Rigspolitiet bekræfter over for DR Nyheder, at en af deres ansatte er anholdt, men har ikke yderligere kommentarer.

/DR Nyheder/