13 har anmeldt chikane af elever

Flere personer står bag telefonchikane mod efterskoleelever i århusområdet, mener politiet, der har fået 13 anmeldelser.

Chikanekontoret på politistationen i Århus har indtil nu modtaget 13 anmeldelser fra efterskoleelever, der er blevet groft chikaneret via telefonopkald. I opkaldene udgiver en mand sig for at være en offentlig person - typisk en læge eller en lærer.

En af anmeldelserne kommer fra et forældrepar til en elev på Hammerum Fri- og Efterskole, oplyser www.aoh.dk.

Forældrene blev ringet op af en påstået lærer, som fortalte, at deres søn havde overfaldet en anden elev brutalt. Også skolen er blevet ringet op flere gang, og teorien er, at samme person står bag chikanen mod Hammerum Fri- og Efterskole.

Flere personers værk

Det gælder dog ikke de mange andre chikanesager. Her tror politiet, at det er flere personers værk.

Man mener, at omtalen af de første sager, kan have inspireret andre til at forsøge sig med at chikanere efterskoleelever.

- I beskrivelserne af de forskellige anmeldelser er der noget, der indikerer, at der er flere forskellige gerningsmænd, siger vicepolitikommissær Morten Daugaard, Østjyllands Politi.

Opkald fra Skype

På Hammerum Fri- og Efterskole fik man en mistanke om, at opkaldet kom via internettelefonen Skype.

- Skype er en af de muligheder, vi arbejder med, og alle de andre hjemmesider, hvor man kan ringe op via internettet, siger politiassistent Egon Jørgensen fra Chikanekontoret på Århus Politistation.

I nogle tilfælde kan der også have været tale om opkald fra udlandet, og politiet venter svar fra de forskellige teleselskaber. Disse svar vil muligvis kunne kaste mere lys over, hvem der har foretaget opkaldene.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk