13 mænd kendt skyldige i sag om vold og våben

Flere medlemmer af banden Loyal to familia er blevet kendt skyldige af et enigt nævneting.

Flere af de nu dømte er medlemmer af banden Loyal to Familia. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Afpresning. Vold. Ulovlig tvang, bedrageri og tyveri.

Et enigt nævningeting har ved Retten i Roskilde fundet 13 mænd skyldige i en omfattende sag, som omfatter en bred vifte af alvorlig kriminalitet.

Flertallet af de tiltalte er medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF). De er i alderen 22 til 35 år. Retten har taget stilling til 26 anklagepunkter, der fordeler sig over et 16 sider langt anklageskrift.

Ti af de tiltalte er i forskelligt omfang fundet skyldige i afpresning af særlig grov beskaffenhed og vold - til dels af særlig rå, brutal og farlig karakter. Samt ulovlig tvang, dokumentfalsk, bedrageri og bedrageriforsøg.

Syv af de tiltalte er i forskelligt omfang fundet skyldige i besiddelse og videreoverdragelse af kokain og hash.

Vold mod fængselsbetjent

Fire af de tiltalte er fundet skyldige i at have været i besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder - til dels som led i en bandekonflikt mellem Loyal To Familia og den rivaliserende bande Brothas.

Desuden er tre af mændene fundet skyldige i indbrudstyveri og forsøg på hæleri. En enkelt er fundet skyldig i vold mod en fængselsbetjent, og en anden er fundet skyldig i trusler rettet mod et vidne.

I alt 14 mænd var tiltalt i sagen. En er blevet frifundet. Han var alene tiltalt for besiddelse af skydevåben under konflikten mellem LTF og Brothas.

Dommen ventes afsagt i begyndelsen af april.

/ritzau/

Opdateret: Det har tidligere fremgået, at 14 mænd blev kendt skyldige. Der er kun tale om 13.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk