13 personer anholdt for organiseret tyveri i millionklassen

I dag slog politiet til mod formodede organiserede tyve fra udlandet.

Politiet med en af de anholdte som mistænkes for at stå bag tyverier i millionklassen. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

Massevis af dyre cykler og professionelt håndværkerværktøj er forsvundet ud af landet.

Derfor har Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi i dag anholdt 13 personer, der alle er mistænkt for den organiserede kriminalitet.

Ti mænd og tre kvinder, som politiet beskriver som 'omrejsende kriminelle', er blevet anholdt på to forskellige adresser - én i Københavns Vestegns Politikreds og én i Københavns Politikreds.

12 af de anholdte er rumænske statsborgere, og den sidste er dansk. De er alle mistænkt for organiseret tyveri- og indbrudskriminalitet primært i Storkøbenhavn, bekræfter leder af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), politiinspektør Torben Svarrer.

- De har stjålet dyrt, professionelt håndværkerværktøj og dyre cykler og smuglet det ud af landet.

Og måden, det er foregået på, er dybt organiseret, vurderer han.

- Man stjæler, laver en hurtig ompakning og smugler det ud af landet, ret kort tid efter at tyveriet formentlig er foregået. Det vidner jo om en vis organisering, siger han ti DR Nyheder.

Ved dagens aktion beslaglagde man massevis af cykelhjul til racercykler og mountainbikes, fortæller politiinspektør Torben Svarrer.

Aflåste cykler - primært racercykler, mountainbikes og elcykler er blevet skilt ad og pakket ned. Og det dyre værktøj er blandt andet taget fra håndværkernes varebiler om natten, forklarer han.

Anholdelserne er sket efter nogle måneders efterforskning af en omfattende og alvorlig sag, som polititet har haft stor fokus på at bekæmpe, siger Torben Svarrer.

- Vi ved, at der bliver stjålet en masse dyre cykler i Hovedstadsområdet. Men vi har haft svært ved at finde ud af, hvordan de forsvinder. Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu har anholdt så mange efter en kort indsats, siger han.

Tyvekoster for millioner

I forbindelse med efterforskningen har politiet beslaglagt tyvekoster for mellem fire og fem millioner kroner.

Politiet er allerede i færd med at udlevere de stjålne cykler og værktøj til ejerne, som har anmeldt tyverierne.

Under dagens aktion blev der standset en bus ved Københavns Hovedbanegård. Bussen skulle efter sigende afhente de tyvekoster, som var ved at blive pakket på adressen i Københavns Vestegns Politikreds.

Københavns Vestegns Politikreds og Københavns Politikreds har i dag anholdt i alt 13 personer for organiseret kriminalitet. Grafik: Morten Fogde Christensen

I bussen blev en person anholdt. Der var også passagerer i bussen uden forbindelse til sagen.

De anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør i Retten Glostrup fredag, oplyser Politiet.