136 nye coronatilfælde registreret det seneste døgn - 68 alene i Aarhus

Det er tredje dag i træk, at der er over 100 smittede.

De seneste dage er smittetallene for Danmark steget med over (Foto: Michael Drost-Hansen © Scanpix)

Der er registreret yderligere 136 coronatilfælde i Danmark, viser de nye tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed fortsætter smitteantallet med at stige. Det er tredje dag i træk, at der er over 100 smittede herhjemme. I går viste tal, at der var registreret 121 nye smittetilfælde, mens tallet onsdag var 112.

Af de 136 tilfælde er de 68 tilfælde alene i Aarhus. Her har sundhedsminister Magnus Heunicke netop orienteret Folketingets partier om nye tiltag for at stoppe smittespredningen i Danmarks næststørste by.

Blandt andet bliver det nu et krav at bære mundbind i offentlig transport, hvis man ikke kan undgå tog, letbane eller busser. Desuden anbefales det at udskyde fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser i 14 dage, ligesom folk anbefales at arbejde hjemme.

En anden af de byer, der de seneste dage har været mange coronasmittede er Ringsted, hvor 120 ansatte fra et Danish Crown-slagteri indtil i går var smittet. I går var smitteantallet 41 nye, i dag er der konstateret to nye tilfælde. I går blev alle ansatte testet.

Ingen døde det seneste døgn

Der er ikke registreret nogen døde - dødstallet er fortsat 617. Endnu en patient er blevet indlagt med sygdommen. Der er ifølge de nye tal 25 indlagte, her er to i på intensiv og i respitator.

I alt er der foretaget 15.849 coronatest det seneste døgn. De tre første dage af denne uge har der været foretaget omkring 25.000 coronatest dagligt.