14-årig druknet ved Saltum Strand

En 14-årig dreng fra Nordjylland druknede mandag aften ved Saltum Strand, da han var ude og bade med sine to søskende og en kammerat. Ulykken skete i kort afstand fra stranden, men hårde strømforhold gjorde det besværligt for badende at komme i land. igen.

En 14-årig dreng fra Nordjylland druknede mandag aften vedSaltum Strand, da han var ude og bade med sine to søskende og enkammerat. Ulykken skete i kort afstand fra stranden, men hårdestrømforhold i Vesterhavet gjorde det besværligt for badende atkomme i land igen. Drengen er formentlig gået i panik og varlivløs, da han blev reddet i land.

Redningsfolk forsøgte at genoplive ham hele vejen til AalborgSygehus - men ved ankomsten kort før klokken 20 blev han erklæretfor død, oplyser vagthavende ved Hjørring Politi, hvor helemandagen var præget af redningsopgaver.

Lumske strømforhold ved Vesterhavet

En mere lykkelig udgang fik det, da en 6-årig norsk pige blevtrukket livløs og uden puls op af et svømmebassin på encampingplads på Kystvejen ved Blokhus. Efter instrukser overtelefonen fra den vagthavende fik pigens familie held til atgenoplive pigen - der dog blev indlagt til observation på AalborgSygehus Syd.

To gange i løbet af mandagen blev et barn meldt savnet vedstranden ved Blokhus. Om formiddagen var en 3-årig pige blevet væki menneskemylderet. Hun blev fundet ret hurtigt.

I det andet tilfælde tog det næsten to timer, før en 8-årig pigeblev fundet igen sidst på eftermiddagen, efter at være blevet vækfra sin familie. Hun var gået otte kilometer - nøgen, træt og bange- langs stranden, uden at nogen forbipasserende badegæster havdetaget kontakt til hende.

Politiet opfordrer de mange badegæster ved Vesterhavet til atvære ekstra påpasselige i de lumske strømforhold.

- Og er man det mindste i tvivl om, om havet er sikkert, skalman henvende sig til de redningsstationer, der er i området, sigervagthavende.

Facebook
Twitter