14 militær-helikoptere er indstillet efter nødlanding

En nødlandet Merlin-helikopter står ifølge TV Midtvest stadig hvor den landede, da man ikke har fundet fejlen.

14 danske EH101-helikoptere bliver foreløbigt på jorden efter en teknisk fejl krævede en nødlanding onsdag. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Onsdag aften måtte en af Forsvarets Merlin-helikoptere af uvisse årsager nødlande i øvelsesterrænet ved Finderup nær Flyvestation Karup, og derfor har flyvevåbnet indstillet al flyvning med Merlin-helikoptere, som ikke vedrører redning af menneskeliv.

Det skriver tvmidtvest.dk.

- Mandskabet om bord kunne rent fysisk mærke, at der var noget galt med helikopteren, og der var også elektroniske indikatorer på, at helikopteren havde en defekt, fortæller Steen Ulrich, som er oberst og chef for Helicopter Wing Karup, hvor alle forsvarets helikoptere hører hjemme.

Derfor valgte piloterne, som de plejer i den slags situationer, at lande helikopteren.

- Vi regnede med, at vi hurtigt kunne finde ud af, hvad der var galt og så flyve videre, fortæller obersten. Men sådan gik det ikke.

- Vi har fundet frem til, at det er noget med koblingen, men ved ikke, hvad der er galt og hvorfor, fortæller Steen Ulrich.

Derfor står helikopteren ifølge TV Midtvest stadig ude i øvelsesterrænet, hvor den er ved at blive skilt ad for at finde fejlen.

  • Al flyvning med Flyvevåbnets 14 styk EH101, også kaldet Merlin, er for en sikkerheds skyld indstillet, indtil der er skabt klarhed over fejlen.
  • Merlin-helikopterne bliver brugt til transport og redning.

/ritzau/