1.400 bilister har fået forkerte bøder

En teknisk fejl har betydet, at cirka 1.400 bilister, der har kørt for hurtigt, har fået forkerte tillægsbøder.

Årsagen til tillægsbøderne er en programmeringsfejl i ATK-sagsbehandlingssystemet (ATKS). (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Cirka 1.400 bilister, der er målt til at køre mindst 30 procent for stærkt på de danske motorveje i 2020, har fået en forkert tillægsbøde på grund af en datofejl.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Tillægsbøderne har været på 1.000 kroner på almindelige motorvejsstrækninger og 2.000 kroner på motorvejsstrækninger med vejarbejde.

Årsagen er en programmeringsfejl i ATK-sagsbehandlingssystemet (ATKS).

Det har betydet, at der fra 1. januar til 27. maj er givet en forkert tillægsbøde til cirka 1.400 bilister, der har overtrådt hastighedsgrænserne med mindst 30 procent på de danske motorveje.

Berørte bilister får brev

Politiet blev opmærksom på fejlen 26. maj.

- Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde.

- Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den, siger politidirektør i Rigspolitiet Lene Frank i meddelelsen.

Hun fortæller videre, at alle berørte bilister vil få et brev fra politiet i de kommende uger, hvor politiet forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig.

- Men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg, automatisk pengene retur, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter