147 millioner kroner indsamlet til kampen mod kræft

Beløbet er noget lavere end sidste år, men Kræftens Bekæmpelse er med direktørens ord "dybt taknemmelige".

Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen er tilfreds med indsamlingsresultatet. Nogle af pengene bliver investeret i forskningsprojekter med det samme. (Foto: Claus bech © Scanpix)

"Knæk Cancer Live", som lørdag er blevet vist på TV2, har resulteret i, at der er blevet indsamlet i alt 147 millioner kroner til kampen mod kræft.

En del af pengene er blevet samlet ind rundt omkring i landet i løbet af ugen, før det store show løb over skærmen lørdag.

Resultatet er blandt de største indsamlede beløb i Danmark i de senere år, men det er alligevel noget mindre end sidste års rekord på mere end 160 millioner kroner, skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Direktøren i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, er tilfreds med resultatet.

- Vi er dybt taknemmelige over den fantastiske opbakning, danskerne igen i år viser kræftsagen - både økonomisk og menneskeligt, siger han i pressemeddelelsen.

Forskningsprojekter i gang med det samme

Pengene fra indsamlingen sættes i arbejde allerede mandag 30. oktober.

- Det giver håb til de mange kræftpatienter og pårørende, som slås med sygdommen, for "Knæk Cancer" viser, at vi alle tænker og føler med dem, siger Leif Vestergaard Pedersen.

I løbet af den seneste uge har folk rundt omkring i landet samlet penge ind til kampen mod kræft.

Desuden er der givet informationer og rådgivning om kræft på tv og sociale medier.

- Hver en krone tæller, for pengene er med til at sætte afgørende forskning i gang, der ellers ikke ville blive sat i gang. Jeg glæder mig til at kunne trykke på knappen mandag morgen, så de første forskningsprojekter kan komme i gang, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Han takker TV2 for at lægge sendeflade til indsamlingen.

- Stor tak til TV2 for igen i år at have ydet en flot indsats - både ved at have medvirket til at oplyse danskerne om kræft og til det flotte indsamlingsresultat.

/ritzau/