15-årig er anholdt for drab på pensionist

Politiet mener, at en dreng har kvalt 77-årig kvinde i Lemvig.

En dreng på kun 15 år er mandag blevet anholdt for drabet på den 77-årige Else Johannesen i Lemvig, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Kvinden blev lørdag kort før klokken 10 om formiddagen fundet død i sin lejlighed, da en hjemmehjælper kom forbi.

Politiet fandt med det samme dødsfaldet så mistænkeligt, at man tilkaldte teknikere og en retsmediciner. Ved den efterfølgende obduktion af kvinden blev det slået fast, at hun var blevet kvalt.

Bad offentligheden om hjælp

Sidst Else Johannesen blev set i live var fredag aften klokken 20.15, da hun havde besøg af en veninde. Derfor bad politiet folk, der havde bemærket noget usædvanligt i området fra fredag aften til lørdag formiddag klokken 10, om at henvende sig.

Desuden viste det sig, at offerets pung manglede i lejligheden, og i et forsøg på at finde den indsamlede politiet omkring 30 affaldscontainere i Lemvig.

Tidligere mandag fortalte politikommissær Jørgen Lauritsen til Ritzau, at man havde fået en del henvendelser.

- Henvendelserne er typisk gået på to ting. Den ene er den pung, som vi mangler. Den anden er afvigelser fra normalbilledet i den periode.

Anholdt mandag eftermiddag

Ved 13-tiden mandag eftermiddag anholdt politiet så en 15-årig dreng, der sigtes for drabet. Han vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, og politiet vil ikke oplyse yderligere før grundlovsforhøret er afholdt.

Derfor er det ikke muligt at få oplyst, hvad der har ført til anholdelsen af den 15-årige, eller hvordan han stiller sig til sigtelsen.

/ritzau/