15-årig fængslet for solariebrand

Den ene af de unge, der torsdag satte ild til et solarium i Brønshøj, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Politi uden for solcentret på Fredrikssundvej i Brønshøj. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

Da en 15-årig så sin 13-årige kammerat sætte ild til en af kabinerne i et solcenter, tænke han næppe på, at han kunne blive sigtet efter en af straffelovens tungeste paragraffer.

Drengen blev fredag varetægtsfængslet i 14 dage efter et grundlovsforhør.

Han er sigtet efter straffelovens paragraf 180 - samme paragraf som bruges i tilfælde af mordbrand, og som har en strafferamme i samme klasse som drab.

Varetægtsfængslet efter mildere paragrafDermed er der lagt op til, at politiet nu vil statuere et eksempel oven på den seneste tids uro og brandstiftelser. Da drengen er over den kriminelle lavalder, bliver han fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør.

Dommeren mente dog ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle drengen på den baggrund. I stedet blev han fængslet efter den mildere paragraf 181. Dermed signalerer dommeren, at der må bedre argumenter på bordet, hvis drengen skal tiltales efter den strenge paragraf.

I voksenfængselPå grund af sin unge alder, skulle den 15-årige egentligt anbringes på en sikret ungdomsinstitution. Men den seneste tids uroligheder har fyldt alle institutionerne op.

Og frem for at løslade drengen, så valgte dommeren altså at sende ham ud til de voksne arrestanter i Vestre Fængsel.

Meldte sig selvDen 15-årige henvendte sig selv hos torsdag aften hos politiet, efter at betjente havde været på besøg hos hans familie. Senere blev den 13-årige kammerat så anholdt. Den yngstes sag overgives nu til de sociale myndigheder.

Branden kom dagen efter, at et solcenter på Nøjsomhedsvej på Østerbro blev totalt raseret af en eksplosionsagtig brand, men politiet afviser, at der er en forbindelse mellem de to brande.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk