15-årig fængslet for voldtægt

En 15-årig dreng med indvandrerbaggrund er varetægtsfængslet på en institution i 13 dage, fordi han mistænkes for at stå bag voldtægten af en 30-årig kvinde på et toilet på Strøget i København. Tre andre drenge er under den kriminelle lavalder, og de er overgivet til de sociale myndigheder.

En 15-årig dreng med indvandrerbaggrund blev i formiddagsvaretægtsfængslet for at have medvirket til voldtægten af en30-årig kvinde på et offentligt toilet for en uge siden på Strøgeti København.

Drengen skal anbringes på en institution i indtil videre 13dage.

Politiet har overgivet tre andre drenge - også medindvandrerbaggrund - i alderen 13 til 14 år til de socialemyndigheder i Københavns Kommune.

Politiet ved ikke endnu, hvem af de fire, der gennemførtevoldtægten, fordi drengene indbyrdes har skudt skylden forvoldtægten på hinanden, oplyser kriminalpolitiet.

Grundlovsforhøret skete bag lukkede døre, da dommeren bestemte,at hensynet til politiets efterforskning og drengens unge aldergør, at offentligheden ikke skal have yderligere indsigt ipolitiets materiale mod den 15-årige.

Den 30-årig kvinde blev voldtaget, da hun onsdag aften i sidsteuge kom gående sammen med sin søster ved Nytorv og Gammeltorv iKøbenhavn. En gruppe på fire eller fem unge antastede de to søstre,og mens to af de unge holdt søsteren, blev den 30-årig tvunget indpå et toilet, hvor hun blev voldtaget.

De sociale myndigheder har onsdag holdt et møde "på højt plan"om de tre unge drenge, som politiet mener deltog i voldtægten. Detoplyser lederen af Den Sociale Døgnvagt i Københavns Kommune,Birgit Reenberg.

- Jeg vil gerne sige, at vi tager denne sag meget alvorlig, ogat der nu arbejdes virkelig alvorligt på sagen ude i de lokalesocialcentre, siger Birgit Reenberg.

Mindst to af de unge er gamle kendinge af såvel politiet som desociale myndigheder i København.

Facebook
Twitter