15-årige Mikkel lavede nomineringsvideo: Forkert vi bliver udstillet som uopdragne

Mikkel Klausen føler, at han og hans jævnaldrende bliver misforstået.

Den video, som Mikkel Klausen var med til at lave til sidste skoledag, er en af de mest omtalte i debatten. Det skyldes, at en 3. klasseselev var nomineret til 'Årets upcoming'.

Da Mikkel Klausen og hans klassekammerater lavede en nomineringsvideo til sidste skoledag, var der ingen, der protesterede.

Så nu, hvor videoerne bliver kritiseret af både eksperter og politikere føler han og hans klassekammerater sig fuldkommen misforstået.

- Jeg føler lidt, at alle 9. og 10. klasseselever er blevet udstillet som uopdragne, vi er blevet udstillet forkert, siger han.

En af de mest omtalte videoer er den, som Mikkel Klausen har været med til at lave. Det er nemlig i underholdningsvideoen fra Fredericia Realskole, at en dreng fra 3. klasse er nomineret i kategorien ’Årets upcoming’. Mens han poserer for kameraet spiller sangen Bumpy Ride i baggrunden: “I wanna boom bang bang with your body yo - Were gonna rough it up before we take it slow”.

Alligevel er der slet intet seksuelt i nomineringen, siger Mikkel Klausen.

- Når medierne skriver om det her, så ser de ’Årets upcoming’, som noget, der er seksualiseret, men det passer overhovedet ikke. Når man er ’Årets upcoming’, så er man en sej og cool dreng eller pige, som er på vej til at blive populær. Vi vil bare sige, at du er pisse sej – det har ingenting med seksuelle præferencer at gøre.

Tog hensyn til alle

I det hele taget er Mikkel Klausen ærgerlig over, at sex fylder så meget i debatten.

- Jeg har hørt eksperter der siger, at vi hele tiden tænker seksuelt, men de har jo ikke talt med os. Ingen af dem, jeg har talt med, siger at der er noget seksuelt i det her, slår han fast.

Ud over at seksualisere unge børn, er videoerne blevet kritiseret for at gruppepresse børnene til at være med i noget, de ikke har lyst til. Men det var slet ikke sådan, det foregik på Fredericia Realskole, hvor der har været nomineringer i forbindelse med sidste skoledag i mange år. Det fortæller Mikkel Klausen.

- Vi brugte nogle timer i skolen på det. Alle ville supergerne være med, og der var ingen, der syntes, det var en dårlig idé - ikke hvad jeg ved af i hvert fald, siger han og tilføjer, at de snakkede med de nominerede om, hvordan de ville filmes.

- Nogen sagde at de ikke ville filmes bagfra, så vi tog hensyn til det. Vi pressede dem ikke til noget, men bad dem bare om at se sjove og seje ud, siger han.

Var ikke selv nomineret

Mikkel Klausen havde oplevelsen af, at nomineringsvideoen var sjov for alle. Derfor er han ærgerlig over, den måde, der bliver talt om ham og hans jævnaldrende på.

Videoerne er også blevet kritiseret for, at være ekskluderende for dem, der ikke er blevet nomineret. Mikkel Klausen oplevede ikke, at der var nogen der følte sig udelukket på hans skole. Han siger, at det er meget få, der er nomineret i forhold til, hvor stor skolen er.

- Jeg har ikke tænkt over, om nogen bliver holdt udenfor, hvis de ikke er nominerede. Der er kun fem nominerede i hver kategori, og der går jo ret mange på skolen. Jeg var selv ikke nomineret, og det havde jeg ikke noget problem med, siger han.

I dag går Mikkel Klausen på gymnasiet.

Hans forældre har sagt god for, at DR Nyheder har interviewet ham om nomineringsvideoen.

Facebook
Twitter