15-årige piger og 16-årig dreng tilstår togbrand i Fredericia

Tre unge er sigtet for ildspåsættelse, bekræfter Sydøstjyllands Politi.

To piger og en dreng erkender, at de antændte ild, som mandag eftermiddag raserede flere togvogne på Fredericia Banegård, det oplyser Sydøstjyllands Politi. (Foto: Claus FIsker)

To 15-årige piger og en 16-årig dreng har erkendt, at de antændte den ild, som mandag eftermiddag raserede flere togvogne ved ungdomshuset i Fredericia tæt ved Fredericia Banegård.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi tirsdag morgen. De tre unge er sigtet i sagen.

- Vi skal i gang med nogle tekniske undersøgelser på stedet. To piger på 15 år og en dreng på 16 år er blevet sigtet. Så er der en dreng på 13 år, der ikke er sigtet på grund af sin alder. De tre sigtede har erkendt, at det er dem, siger Frede Nissen, vicepolitiinspektør i Efterforskningscenter Syd.

I går lød meldingen på, at der var fire unge, der havde erkendt brandstiftelsen, og her til morgen lyder det altså, at der var tale om to piger og to drenge.

Vagtchefen fortalte mandag aften, at politiet fandt frem til de unge på baggrund af henvendelser fra offentligheden.

- Der er tale om fire børn og unge i alderen 13 til 16 år, som vi har sigtet for at tænde ild i de udrangerede togvogne, sagde vagtchef Jørn Bystrup.

Tidligere mandag delte to piger en video på det sociale medie Snapchat, hvor de havde filmet et mindre bål på et sæde i en togvogn. Filmen sluttede med teksten:

- Hallo, bare så I ved det, det er os, der har gjort det.

Vagtchef Jørn Bystrup kunne mandag aften ikke gå nærmere ind i detaljerne omkring branden og ønsker ikke at uddybe, om pigerne, der delte videoen, også har noget med branden at gøre.

- Hvem der har gjort hvad og hvordan, kan vi ikke sige noget om endnu, sagde Jørn Bystrup og tilføjer, at politiet de kommende dage skal foretage tekniske undersøgelser af togvognene.

Vagtchefen kunne ikke bekræfte, om videoen er ægte, men den indgår i politiet efterforskning.

Vagtchefen fortæller, at politiet fandt frem til drengene på baggrund af henvendelser fra offentligheden. (Foto: Claus FIsker © Claus Fisker)

Ingen grundlovsforhør eller varetægtsfængsling

Til TV SYD sagde vagtchefen:

- Vores jurister har vurderet, at der blandt andet på grund af deres alder ikke er baggrund for grundlovsforhør og krav om varetægtsfængsling, sagde han til TV SYD og tilføjede:

- Vi har nu deres forklaring, og det skal vi så have sammenholdt med de tekniske undersøgelser i sagens videre forløb.

Tidligere på dagen blev borgerne i området på grund frygt for asbest i røgen fra branden opfordret til at gå inden døre, lukke alle vinduer og slukke for ventilation.

Opdateret tirsdag kl. 8.44 med køn og alder på de sigtede i sagen samt en præcisering af, hvor branden opstod.