15 bandefolk risikerer fængsel på livstid

En del af regeringens lovstramninger betyder, at bandemedlemmer bliver straffet ekstra hårdt.

I den seneste tid er en række medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) blevet idømt lange fængselsstraffe. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Ritzau Scanpix)

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod 15 medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) for at forsøge at dræbe seks personer fra den rivaliserende bande Brothas.

Hvis de tiltalte kendes skyldige, risikerer de at blive idømt fængsel på livstid eller alternativt fængsel i 20 år. Det er konsekvensen af bandepakken, som betyder, at straffen kan stige til det dobbelte, hvis der er tale om bander.

I anklageskriftet kan man læse, hvordan den store gruppe bandemedlemmer 23. oktober 2017 under kortegekørsel i tre biler bevægede sig dybt ind på Brothas' territorium på Ydre Nørrebro.

Mens de tre chauffører ventede i bilerne, steg de resterende ud ved Hothers Plads og løb, bevæbnet ned knive og slagvåben, ind i Mjølnerparken, hvor fem ledende medlemmer af Brothas var forsamlet.

Selv om de fem nåede at stikke af, forekommer LTF'ernes fremgangsmåde så planlagt, at der er rejst tiltale for drabsforsøg.

På Tagensvej angreb de tidligere en 24-årig mand med tilknytning til Brothas, der fik ni stiksår i ryggen, en læsion i hovedet og en punkteret lunge.

Retssagen starter efter planen 11. januar 2019 ved Retten på Frederiksberg.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter