16 år gammel milliongevinst jagtes stadig intenst

Selvom det er 16 år siden, at en lottogevinst på 9,3 millioner blev vundet - og aldrig afhentet - jagtes gevinsten stadig.

9.3 millioner kunne have tilhørt en mand i dag, men han var utålmodig. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Den 10. januar 2002 træder en mand ind i Strandvejens kiosk i den lille by Sædding ved Esbjerg.

Kiosken er fuld af mennesker, og køen er lang, så manden stiller sig bagerst og venter på, at det bliver hans tur.

Med sig i hånden har han en lottokupon. Køen rykker sig meget langsomt, og derfor bliver manden utålmodig. Han forlader sin plads i køen og går forbi de andre kunder, der står og venter. Han går hele vejen op til disken, og her smider han sin lottokupon og siger til ekspedienten, at hun skal tjekke den ved lejlighed, og at han vil komme tilbage senere.

Så går han ud af kiosken. Uden at vide, at han lige har efterladt 9,3 millioner kroner på disken.

Selvom episoden udspillede sig for 16 år siden, er vinderen aldrig blevet fundet. Men i årenes løb har flere hundrede mennesker forsøgt at få fat på præmien. Iblandt disse er der især fire ihærdige bejlere, der stadig jager de 9,3 millioner.

Sagen genåbnes

Den gamle uopklarede sag blussede igen op i september 2017, efter at JydskeVestkysten bragte en artikel om den pensionerede mejerist Johannes Nielsen. Han er overbevist om, at det var ham, der gik fra vinderkuponen.

- Jeg er 100 procent sikker på, at det er min kupon. Jeg afleverede den i butikken, og så begyndte barnebarnet at skrige ude i bilen. Så var jeg nødt til at gå ud. Og derfra startede mareridtet, siger Johannes Nielsen til P1 Dokumentar.

Derfor har Johannes Nielsen trukket Danske Spil i både by- og landsretten for at bevise, at han er den rette vinder. Han har brugt 16 år og omkring 300.000 kroner på at bevise, at de 9,3 millioner tilhører ham, men indtil videre er Johannes Nielsen blevet afvist.

De 16 års jagt har ikke ført til noget, men har haft personlige omkostninger.

- Jamen min kone, hun er træt af det. Det kan jeg godt forstå. Det løber rundt i hovedet på mig. 16 år, det er sgu’ da meget af ens liv at bruge på det, siger Johannes Nielsen.

Danske spil ophævede forældelsesfristen

Sagen blev i princippet afsluttet, da Dansk Tipstjeneste (som Danske Spil hed frem til 2006) ikke formåede at finde vinderen inden forældelsesfristen d. 29. december 2002.

Og dét faktum, at sagen er uopklaret, ærgrer den daværende informationschef hos Dansk Tipstjeneste Thomas Rørsig, som dengang stod i spidsen for jagten på vinderen.

- Det er meget ærgerligt, at der er nogle mennesker, der bruger deres liv på at være kede af, at de ikke har fået de penge. Det er sørgeligt, fordi jeg er sikker på, at der er nogle, der i ramme alvor tror, at det er dem, der har vundet pengene, siger Thomas Rørsig.

I september 2017 skete der det uventede, at Danske Spil til Jydske Vestkysten sagde, at de stadig var villige til at udbetale præmien, hvis den rette ejer henvendte sig og kunne oplyse alle de korrekte detaljer.

Må gå væk, når folk snakker om kuponen

Og mysteriet spøger stadig i Esbjerg og omegn, for det er ikke kun Johannes, der bejler til den efterladte kupon. Mindst fire mænd jagter stadig gevinsten den dag i dag.

Fælles for de ihærdige mænd, der stadig ikke har opgivet håbet om den store milliongevinst, er dog ikke deres mangel på penge, men derimod en følelse af skam og et håb om retfærdighed.

Flere af dem ønsker at være anonyme, fordi de ikke har fortalt deres familier, at de stadig jagter kuponen. En af dem fortæller:

- Min kone tror, jeg er stresset og et fjols, og jeg kunne jo regne ud, at folk betragtede mig som et fjols. Og så tænkte jeg, nu skal jeg glemme alt om det. Men det er svært, når man ved, at man er manden, siger han.

En af de andre mænd, der jagter kuponen, kan ikke holde ud at være i lokalet, når den gamle historie bliver omtalt.

- Når folk snakker om den store gevinst, så plejer jeg at gå, for jeg ved jo, at jeg har haft den, siger han P1 Dokumentar.

Facebook
Twitter