16 års fængsel for drab

Et rovmord mod en antikvitetshandler på Amager udløste tirsdag 16 års fængsel ved Østre Landsret, hvor den 39-årige Jack Jönsson fra Fyn blev dømt for drabet. Den 60-årige antikvitetshandler, Jørgen Bøgeskov, blev dræbt med slag af en økse i hovedet.

Et nævningeting i Østre Landsret idømte tirsdag den 39-årigeJack Jönsson fra Fyn 16 års fængsel for drabet på en københavnskantikvitetshandler.

Øksehug i baghovedet

Det var i marts 2004, at den 60-årige Jørgen Bøgeskov blev dræbt afadskillige slag i baghovedet med en økse. Drabet skete i kælderenunder antikvitetshandlerens hus på Amager. Kælderen var blandetandet fyldt med de våben og effekter fra 2. Verdenskrig, somBøgeskov handlede med.

Et økonomisk mellemværende

Under sagen har Jönsson forklaret, at han ganske rigtigt slog sitoffer i hovedet med en økse. Men det var fordi Bøgeskov pludseligtgik til angreb på ham. Han var kommet for at ordne etpengemellemværende. Da den ældre mand skyldte ham 30.000 kronerville han tage et tysk militærgevær med sig.

Men pludseligt var han blevet overfaldet afantikvitetshandleren, der ville slå ham med en økse. Derfor havdehan vristet øksen fra ham og slået ham bevidstløs med fem-seksslag.

Fundet to uger senere

Først to uger senere blev den dræbte fundet i en blodpøl.

Men nævningerne valgte altså at følge anklagerens krav om atdømme Jack Jönsson for både drab og for at have stjålet bådeemblemer, medaljer, bajonetter og en møntsamling fra kælderen.

Den dømte valgte at tænke over, om han vil have straffens længdeprøvet ved Højesteret.

Facebook
Twitter