16 års fængsel for drab og røveri

To Bandidos-rockere er i Østre Landsret blevet fundet skyldige i drab i forbindelse med et bankrøveri i Ålsgårde sidste år og har fået 16 års fængsel. En 41-årig familiefar blev dræbt af skud, da røverne flygtede fra banken.

Begge de to Bandidos-rockere, Jacob Daniel Winefeld og RobinNielsen, er i Østre Landsret blevet fundet skyldige i både drab ogrøveri i forbindelse med et bankrøveri i Ålsgårde i Nordsjællandsidste år og har fået hver 16 års fængsel

Den 41-årige familiefar Michael Pichard blev dræbt af skud, darøverne flygtede fra banken.

Koldblodig likvidering

Røveriet blev begået den 21. juni 2002.

De to dømte ankom til banken på hver sin motorcykel. Netop somde havde parkeret og var gået ind i banken, blev de opdaget afPichard, der kom kørende forbi.

For at afskære røverne deres flugtmuligheder, kørte han sin bilind i motorcyklerne.

Retten anså det for bevist, at Jacob Daniel Winefeld skødPichard med et enkelt, sigtet skud fra en kraftig revolver, mensRobin Nielsen fortsat var i færd med at tage penge inde ibanken.

Men begge mænd havde haft den skarpladte revolver i hånden underrøveriet og må have været parate til at bruge den, var vurderingenmed dommen.

Begge ansvarlige

Nævningene i Østre Landsret fastslog derfor efter flere timersvotering, at de begge er ansvarlige for drabet.

Robin Nielsens forsvarer, Manfred Pedersen, har dog anketdomsafsigelsen til Højesteret.

Ud over fængselsstraffen blev de to dømt til at betale MichaelPichards efterladte erstatning.

Hans hustru får 630.961 kroner, mens de to små børn, der mistedederes far ved likvideringen, får henholdsvis 132.000 kroner og108.000 kroner.

Facebook
Twitter