17-årige Christopher har oddset for 75.000: Spil fylder hele min hverdag

Christopher Jensen på 17 år bruger hver dag omkring 100 kroner på pengespil. han har mistet 25.000 kr. i løbet af de sidste to år.

Han vil gerne, men kan ikke lade være med at spille penge på sportskampe. Han har tabt mindst 25.000 kroner på to år.

I en skuffe på Christopher Jensens værelse gemmer han en stor, gennemsigtig plastikpose.

Den er fyldt med små, firkantede papirstykker, der ikke ligefrem ligner bristede drømme. Sandheden er en anden.

Papirstykkerne er Oddset-kuponer, som 17-årige Christopher har købt, fordi han drømmer om at blive rig. Og fordi han ikke kan lade være. Men ingen af kuponerne i posen har givet gevinst.

- Der er vel for 25.000 tabte kroner. Hver gang, jeg finder den pose frem, tænker jeg: hvad fanden har jeg gang i, siger Christopher Jensen med en dialekt, der afslører, at han bor på Nørrebro i København.

100 kroner om dagen på spil

Gennem de sidste to år har Christopher oddset på forskellige sportskampe for omkring 75.000 kroner. Selvom han har tabt mindst 25.000 kroner på at satse forkert, spiller han fortsat hver dag for omkring 100 kroner.

- Det fylder stort set hele min hverdag. Jeg tænker ikke på andet end det, min computer og mit arbejde, siger han.

De fleste andre 17-årige går i skole, men Christopher er blevet smidt ud fra sin HG-uddannelse, fordi han havde for meget fravær. Baggrunden for krydserne på fraværslisten handlede blandt andet om hans spilafhængighed.

- Hvert frikvarter skulle jeg ned i kiosken og se, hvilke kampe der var i dag. Bagefter røg jeg en smøg eller to, og så kom jeg for sent, husker Christopher.

Dejligt at vinde

Den spilleglade teenager er ked af, at han ikke er i gang med at uddanne sig som sine venner og vil gerne stoppe, men han har svært ved at slippe glæden ved at vinde og drømmen om den store gevinst.

- Jeg vil gerne være rig, så jeg kan give folk noget tilbage. Jeg vil gerne give min kæreste en rejse og min mor en tur et sted hen.

Christophers mor og kæreste vil i virkeligheden hellere have, at han stopper med at spille. Han har forsøgt. En psykolog har rådet ham til, at han skal tænke på noget andet end at oddse.

- Jeg skal tænde en cigaret, tale med en ven eller kaste noget bold. Jeg har prøvet det et par gange, men det hjælper ikke på samme måde, siger Christopher og beskriver det kick, han får ud at vinde.

- Det er en dejlig følelse. Det er superfedt. Det tror jeg, alle kender til.

Flovt at spørge om hjælp

Da Christopher ikke er 18 år, kan han ikke oddse via computeren. Derfor går han i stedet ned i en kiosk for at få sit daglige spille-fix. I kiosken skal man også være 18 år for at spille, men der er sjældent nogen, der tjekker Christophers alder.

- Jeg er en høj gut på 1,94 cm, så det kan være svært at skelne, om jeg er 17 eller 18 år, så jeg får altid lov. Men efterhånden ville jeg ønske, at de spurgte mig om legitimation og prøvede at holde mig fra at spille, siger han.

Christopher har overvejet at tage kontakt til Center for Ludomani for at få hjælp, men han har ikke gjort alvor af det endnu.

- Jeg føler mig flov. Det er pinligt at ringe til en fremmed person og forklare mit problem.

Familie og kæreste på spil

Han kan ikke sætte en dato for, hvornår han vil slutte sit spilleri. Han har en ambition om, at han skal vinde de penge ind, han har tabt, før han kan lægge sin afhængighed bag sig.

Og det virker til, at han har svært ved at lægge de gode oplevelser bag sig. Som dengang, hvor han vandt 6.000 kroner ved at oddse 20 kroner.

- Dét gør det sjovt!

Samtidig ved han godt, at han ikke bare gambler på sportskampe, så længe han fortsætter:

- Jeg er bange for, at jeg mister venner, familie og min kæreste på, at jeg bare sidder og glor ind i en skærm.

I TV AVISEN i aften 21:30 kan du opleve Christopher fortælle om sin hverdag med Oddset.

FacebookTwitter