To 17-årige drenge varetægtsfængslet for aktivist-hærværk mod Nordea

13 dages varetægtsfængsling blev resultatet af et lukket grundlovsforhør af to 17-årige drenge, der deltog i 'Reclaim The Streets'-demonstrationen i weekenden.

Demonstranter raserede ejendomsmæglere og banker på Nørrebro natten til søndag d. 9. august 2015 og Nordea på Østerbro natten til mandag. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

En begrundet mistanke om hærværk mod en Nordea-filial på Østerbro kommer nu til at koste to mindreårige drenge på 17 år en varetægtsfængsling.

De to drenge er blandt de 28 personer, som Københavns Politi anholdt i morges i forbindelse med ’Reclaim the Streets’-demonstrationen i weekenden, hvor flere banker og ejendomsmæglere blev udsat for hærværk, ligesom der blev kastet med brosten og molotovcocktails.

Grundlovsforhøret blev gennemført bag lukkede døre, da politiet fortsat mener, der er medgerningsmænd på fri fod.

28 anholdt - to fængslet

Ikke desto mindre var det to 17-årige drenge, der noget brødebetynget mødte op i retten iklædt sorte hættetrøjer. Den ene var tydeligt berørt af situationen, da dommeren besluttede, at han skulle varetægtsfængsles.

De to nægter sig skyldige i anklagerne om at skulle have udøvet hærværk mod Nordeas filial på Østerbro natten til mandag. Her blev rudepartiet smadret, en hæveautomat gennemtæsket med en brosten og et fladskærms-tv ødelagt. Foruden sigtelsen for groft hærværk er de to sigtet for at have overtrådt straffelovens bestemmelser om grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted.

Varetægtsfængslingen af de to er det foreløbige resultat af anholdelserne i morges, hvor 28 personer blev anholdt. Af dem blev 15 taget med på politistationen i Bellahøj til yderligere afhøringer, men umiddelbart forventes det ikke, at flere personer vil blive fremstillet med krav om varetægtsfængsling.

Brosten og våben i kollektiv

I forbindelse med politiets ransagning på forskellige adresser i København blev der fundet kasteskyts i form af brosten, hampplanter samt slagvåben.

Under ransagningen i kollektivet Bumzen i Baldersgade på Nørrebro fandt politiet flere forskellige typer af euforiserende stoffer. Syv mindre poser med pot og skunk samt et frimærke med euforiserende stof - formentlig 'Fantasy'.

Derudover fandt politiet en lang række slagvåben - blandt andet syv knive, en machete og peberspray.

Her ses nogle af de slagvåben, som Københavns Politi har fundet i forbindelse med ransagning af kollektivet 'Bumzen' på Nørrebro. (© Københavns politi)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk