To 17-årige og en 46-årig dræbt i skudangreb i Field's

Politiet har netop afholdt det tredje pressemøde efter søndagens skudepisode i Field's.

Det er en 22-årig mand, der er mistænkt for at stå bag angrebet i Field's. (Foto: Martin Sylvest)

RETTELSE: På pressemødet oplyste Københavns Politi, at en af de dræbte var en mand på 47 år. Politiet har efterfølgende ændret hans alder til 46 år.

De tre personer, der søndag blev dræbt ved skudangrebet i Field's, er en 17-årig dansk mand, en 17-årig dansk kvinde og en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, der var bosiddende i Danmark.

Det fortalte politiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi her til morgen, hvor der igen blev afholdt pressemøde i forbindelse med skyderiet i storcentret.

Udover det er fire personer såret af skud. Her drejer det sig om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde, en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, der er en 50-årig mand og en 16-årig kvinde.

- De er på hospitalet og i alvorlig tilstand, lød det.

Derudover er der en række lettere tilskadekomne, som er blevet såret i forbindelse med flugten fra storcentret og altså ikke som følge af skud.

Politiet mener også, at det er tilfældige, der er blevet ramt.

– Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre. At det ikke er motiveret af køn eller andet, siger politiinspektøren.

Her kan du se en del af morgenens pressemøde med politiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi:

Politi: Intet tegn på terror

Politiet har arbejdet natten igennem, og der er ikke noget, der peger på, at den mistænkte har arbejdet sammen med andre eller fået hjælp af nogen.

På nuværende tidspunkt kan politiet heller ikke finde noget, der tyder på, at skyderiet i København var terror.

- Der er ikke noget i det, vi har fundet, der kan underbygge, at der er tale om en terrorhandling, siger Søren Thomassen.

Lidt længere inde i dagens pressemøde lød det sådan her:

Mistænkt bliver sigtet for manddrab

Det var i går klokken 17.48, kort efter at politiet ankom til shoppingcentret, at den mistænkte blev anholdt uden for stedet.

Ifølge politiet er han blevet afhørt, men har endnu ikke været fremstillet i grundlovsforhør. Det vil dog ske senere mandag.

Politiet kom ikke ind på, hvad den mistænkte sagde under afhøringen, bortset fra at den 22-årig har oplyst, at han har været til stede ved Field's.

pressemødet kunne politiet også fortælle, at den mistænkte er kendt i psykiatrien.

Den 22-årig vil nu blive sigtet for manddrab.