18-årig idømt forvaring på ubestemt tid

En 18-årig dansk-sudaner skal spærres inde på ubestemt tid for voldtægt af en 14-årig pige og forsøg på at dræbe sin mors veninde.

Københavns Byret har afgjort, at en 18-årig mand skal være indespærret på ubestemt tid. (© DR)

En ung 18-årig dansk-sudaner er tilsyneladende så farlig, at han skal spærres inde på ubestemt tid.

Straffen bruges kun yderst sjældent over for unge mennesker, og den 18-årige er formentlig den yngste nogensinde, der får straffen.

Københavns Byret dømte i går den 18-årige for at have voldtaget en 14-årig pige og for at forsøge at kvæle og voldtage sin mors 30-årige veninde. Manden har hele tiden bedyret sin uskyld.

Ville voldtage seks-årig

Under retssagen kom det frem, at han som kun 10-årig var mistænkt for at forsøge at voldtage en seks-årig pige og for at befamle mindreårige piger. Desuden var kvindelige lærere og elever bange for ham.

Den 18-årige er dømt for i august 2009 at have voldtaget en 14-årig pige i sit hjem i Holbæk, og efter voldtægten filmede han pigen med sin mobil, mens han tvang hende til at love ikke at sige noget om voldtægten.

Klemte om hans kønsdele

Den dengang 17-årige dreng blev anholdt og varetægtsfængslet for voldtægten og i februar 2010 fik han besøg af morens 30-årige veninde på en lukket ungdomsinstitution.

Ifølge anklageskriftet tog manden under besøget kvælertag på kvinden, indtil hun mistede bevidstheden og han forsøgte derefter at voldtage hende. Kvinden kom til bevidsthed igen og hun fik afværget voldtægten ved at klemme om hans kønsdele.

FacebookTwitter